Hexa och Járnsaxa ute på annons

 Vi skulle ha åkt upp  till Gällivare i början av oktober. Men Tjalve blev förkyld och med coronaviruset hotande, var det bara att stanna hemma. Efter test så fick vi svaret som var negativt. 


Rosorna blommar än
Járnsaxa och Hexa är ute på annons för försäljning. De finns på facebook och islandshästar i Sverige sidan. Hexa passar till de flesta ryttare då hon snällt travar och töltar och har en enormt fin kort galopp. Hon är troligen bukskäck och kan ge roliga skäckavkommor om man väljer att ha henne i aveln.






Mårten gör klädställningar i koppar


Járnsaxa har gått ridläger med Ebba vår grannflicka


Hon är rolig men het och lite svår att reglera



Hexa


Járnsaxa är svårare att rida, då hon har stora steg och är het. Men den med ridvana klarar nog av att rida henne. Hon kan bli en lyxläromästare eller tävlingshäst till  någon. Hon har nu inte tävlats på länge då vi har använt henne i aveln och desstuom också haft flytten hit till södern. 


Hexa

Under vintern kommer Járn och Kraftur också ut på annons. De är 2 st valacker ena ca 140 cm hög och den andra ca 136. Jarn är 4 gångare med sin mammas enorma trav o galopp. Höga lyft i tölten men behöver ännu stärkas och ridas mer i tölt. Kraftur är en 5 gångare med lätt för både tölt och trav. 


Vi har för många hästar ännu då vi inte har någon ridverksamhet längre och det blir för jobbigt att hålla igång alla.  I slutändan har jag tänkt mig att vi kanske har mellan 5 och 10 hästar kvar. Säljer av eftersom och får några föl om året.

Natt är 4 år och efter Áfangi. Mycket lovande och 
stor redan över 142 cm

Vi har träffat de som kan hjälpa oss här på gården och det 2 st tjejer härifrån Skåne. Här har vi som vanligt mycket att stå i. Fortstatt träning av hästar, målning av källare, stolpar ska ner i hagar mm. Vi har haft lite trädgårdsjobb att göra. Klippa vår bokhäck och rensa vårt jordgubbsland. Alla Päron och plommonträd har ansats lite. Hoppas de överlever och inte blev för mycket klippta.


Bengtsson vår kattunge har kastrerats idag och nästa vecka ska 5 hästar vaccineras. Under slutet av oktober ska alla hästar avmaskas bla mot styngflugelarver. Här nere är det fortfarande gröna träd. En del har fått färger, men i de flesta fall är det grönt än så länge. I veckan har det blåst rätt rejält någon av dagarna. 


Isa vår ena hund är 11 år och börjar se och höra dåligt. Hon har en ögonsjukdom som heter pannus. Det innebär  bla att hennes ögon ständigt rinner och är irriterade och röda. Hon får medicineras varje dag. Hon börjar nu att se väldigt gammal ut och är lite stel och halt ibland.


Aegir är en positiv ridupplevelse

Under vecka 44 får vi husen fullt av släktingar. Då hoppas jag att vi kan sätta dem i olika jobb som finns att göra. (hee hee ) Jarnsaxa ska gå på ridläger igen med Ebba grannen. Jag har kurser igen i oktober och november för Magnus på Brösarpsgården. Vilken häst det blir är ännu inte bestämt men någon av Ragnarök , Afangi eller Aegir. Natt ska få vila nu under några veckor.


Efter jag satt ut annonserna på hästarna har jag fått flera förfrågningar och speciellt på Hexa. Det ska komma några och prova henne redan under helgen. 


Vi strävar vidare i höstmörkret och hoppas vi får vara friska. Passa på att boka in er i vår stuga här på gården till våren/sommaren. Det här med corona får vi nog dras med länge och kanske bäst att semestra i Sverige.  I stugan kan man isolera sig och ändå njuta av en av de vackraste platserna i Sverige.



här på länken ovanför kan man boka via booking annars finns vi också på air bnb.http://www.booking.com/Share-qEFy5Q


Visst kan man rida här också om man har mångårig ridvana och är över 13 år gammal.





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag skäms än idag !

Snoppstenar !

Nuortikon Marja