Medhjälpare sökes




Känner du för att jobba på en islandshäst gård. Vi har 9 st ridbara hästar som ska hållas igång och tränas under vintern. Dessutom 2 st unghästar som ska ridas in. Med arbetet med unghästarna är vi alltid 2 st som jobbar tillsammans.














Jag har annat arbete vissa dagar och har svårt att hinna med. Vi bor strax utanför Kivik i Skåne. Egen  häst kan medtages. Boende ingår.

Vi har nära till havet och till ridhus. 15 min ridväg till havet och lika långt åt andra hållet till ett ridhus.
 I närområdet bor många islandshäst instruktörer så kurser och tävlingar kan man vara med på under vintern. 



I arbetsuppgifterna ingår att ta in och ut hästar ur stall och hagar. Ge dem som inte ännu betar foder och vatten. I de flésta hagar finns det vatten hela vintern. Vara behjälplig när veterinär och hovslagare dyker upp. 




Rida , tömköra, longera hästar mm. Mocka i stallet och andra göromål som kan komma på tapeten. Vi har inte så många på stall, de flesta går ute på lösdrift. Det kan röra sig om 2-4 hästar som står inne på stall.

Krav att du har mångårig vana att rida och jobba med islandshästar och att du kan skilja på gångarterna och känner om hästen blir passaktig el travtaktig.


 
Meriterande är unghästvana, utbildning på något islandshästgymnasium eller jobb på islandshästgård, körkort.

Vi har allt från årsföl till äldre hästar. Just nu finns det 17 hästar på gården. 



Vi har katter och 2  hundar och vill därför inte att den som kommer har någon hund med sig.




Om du tror att du skulle passa och vill ha något att göra under vinterhalvåret så maila mig och berätta om dig själv. mail galgbacken@gmail.com



Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Jag skäms än idag !

Snoppstenar !

Nuortikon Marja