Summa sidvisningar

15 oktober 2015

Veckans träning gångartsvxl & nästa vecka tölt igen

Ridskolorna denna vecka har träning av gångartsväxlingar.

Kan man rida tölt och ta ner till skritt utan att det blir några travsteg ? Kan man rida galopp och ta ner till ökad tölt ? Kan man rida trav och rida ner till skritt utan töltinslag osv?
Nästa vecka ska vi träna på tölten igen. Serpentinbågar i tölt, volter i tölt samt töltökningar. Vi ska också titta på och känna takten passaktig, ren eller trav taktig.

Den här helgen har vi skoning av hästarna. Full rulle hela fredagen samt helgen. Nästa fredag dyker Firma Karin Åberg upp här vid 15 tiden. Hon har med sig en massa saker bla såna här franska boots. De kan vara bra att ha om man ska träna eller tävla och känner för att ibland bootsa upp sin häst. Tänk bara på att inte rida jämt med dem då kan det ha en motsatt effekt än vad som är tänkt.  Här i Gällivare har ingen snö än så länge. Men nätterna har minusgrader och det gör att hagarna har blivit rätt så hårda Jag hoppas det får vara torrt ett tag och att det kommer snö så det blir lite ljusare.

Fast nån blötsnö vill vi inte  ha. Nej den torra härliga snön som inte klibbar och blöter ner vill vi ha. Då kan man färdas över det som annars är fruset som myrar, sjöar.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar