Summa sidvisningar

17 oktober 2015

Katten Ove har blivit överkörd

Idag har vi haft kurs för Isa. Alla hästarna dansade fram i tölt och såg så fina och harmoniska ut.

Åskådare Rosi & Jessi

Ronette fick göra bra töltövningar med Arne och bra övningsuppgifter att träna på

Ibland måste man ha närkontakt

Tilberi reds Olivia
Tyvärr glömde jjag att fota fler ekipage så det blev bara bilder på de här ovan. Imorgon rider några ekipage ytterligare, då ska jag försöka vara beredd med kameran.


I kväll vid 19.00 - 19,30 har någon kört över vår katt Ove. Han hittades av Emma Boman som var ute och promenerade med sin hund. Ove låg mitt på vår byväg och var ännu varm och blödande ur munnen när han hittades.

Det hade varit önskvärt att den som körde på honom kom upp och berättade att man kört över katten. Det finns förmodligen inte mycket att göra men då slipper man ju undra hur det gick till. Det tar ju inte många minuter att stanna och tala om vad som hänt och kolla att katten/djuret är dött och kanske lägga det åt sidan av vägen.

Ove blev 10 år gammal och vi köpte honom som kattunge av Pernilla Nyström. Han var en tjock och glad katt. En super råttjägare. Gårdens bästa faktiskt. Han var gosig och jätte jätte snäll. Snäll mot barn och hundar. Med en stor aptit på livet.  Stor och tjock och fick tilltalsnamnet Tjock-Ove.

Ove var en gång borta i över 6 månader. Han hade en påskafton stuckit iväg förmodligen hoppat in i någon bil och ¨åkt iväg till Gällivare. Vi sökte och sökte här i Sakajärvi och annonserade, frågade folk men ingen hade sett honom. Vi misstänkte t om att han blivit kidnappad av någon som ville ha en fin och snäll katt. Men efter 6-7 ¨månader ringde en bekant till oss och hade hittat honom vid järnvägsstationens övergång nära Vassaraälven.

 Han hade följt efter henne och hon  tog hem honom och upptäckte ett gult nithalsband som han fått tidigare. Det satt fortfarande runt halsen och med hjälp av nithalsbandet kunde vi säkerställa att det var just Ove som hittats. Gissa om vår hund Ruff blev glad när han fick tillbaka sin kompis.

Mirre, Katten Kattis och Tjock-Ove

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar