Summa sidvisningar

13 oktober 2015

Helgkurs under all helgona helgen och vinterförberedelser

Här kämpar jag ännu med förkylningen och vi har massor att göra.

Städa upp runt gården och köra en massa till tipp och återvinning. Vinterdra trådar i vissa hagar.
Foto Elsa Dahlin

Vår traktor har haft fel i sin fälg under en längre tid men nu har vi fått tag på en ny (tror jag) då den ännu är i Luleå är jag inte riktigt säker men hoppas verkligen för nu ser man att den behövs.

Vår äldre traktor med snöslunga är såld en gammal röd David Brown som vi har haft.

Förra veckan var veterinären här och vaccinerade en hel drös av hästar. Någon häst fick en reaktion av sprutan och fick hög feber med en svullen hals. Nu verkar den bättre iallafall och har fått någon spruta med febernedsättande och anti inflammatoriskt.

En tävling planeras in under midsommarhelgen. Den kommer att ha 3 domare och ske uppe i Poultsa om allt går som planerat. Mer info kommer senare under höst/vintern. Det är ett samarrangemang mellan olika föreningar och gårdar.
Foto Elsa Dahlin

En ny termin på ridskolan har kommit igång och den pågår hela november månad ut. I början av december har vi nybörjar kurser för barn och vuxna men den för barn är fullbokad redan och i den för vuxna finns endast 1 plats kvar.


Helgkurs för vuxna med fokus på ryttaren

.Har du nån gång funderat på hur din egen kropp påverkar häst?
Ni vet den där känslan av att du vill till höger men hästen fortsätter gå till vänster.I ridningen så handlar det väldigt lite om vad vi gör med våra händer och väldigt mycket om vad vi gör med resten av kroppen.
Nu har ni chansen att utforska din egen kropps inverkan på hästen.2 dagar med mycket fokus på din egen kropp.Sjukgymnast Lena och ridinstruktör Anna-Karin kommer att guida er under några intensiva timmar under allhelgonahelgen.
Kursen kommer innebära både ridning, reflexion och avsutten teori/praktik.Ni kommer att rida korta pass med få deltagare, där dom som inte rider är aktiva med att reflektera från sidan.
De avsuttna passen kommer att varvas med teori och praktik för att bättre förstå hur kroppen fungerar i rörelse
.Maxantal deltagare 6 st.Krävs att du kan rida skritt, trav och tölt i olika tempo.
När?31/10-1/11
10.00-14.00 med lunchpaus (lunchen fixar vi alla knytis på)Pris 1250:-/ekipage

Ovanstående kurs har endast 1 plats kvar i skrivandets stund !!!


Från torsdag har vi fullt upp här på gården. Massor av hästar som ska få sina fötter fixade inför vintern. Av & på med skor för hela slanten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar