Summa sidvisningar

7 oktober 2015

Förkylningstider

Tjalve har ont i hals och öron. Han var sjuk febrig och hostig för någon vecka sedan och det har inte släppt greppet ännu. Han är hemma från skolan och vi får se om vi måste till någon doktor med honom.

Jag själv har också de senaste 6 veckorna hostat haft feber till och från med huvudvärk . Kanske även dags att jag får gå och se vad felet är. Men flera som haft hosta den här hösten har hostat under flera veckor, så det kanske bara är en envis influensa som ligger kvar och spökar.

Nu har det blivit kallt och termometern visar på -9,5 grader under dessa 2 nätter som varit. Det är bara att sätta igång alla vanliga och hemmagjorda thermobarer igen.


Med den här kylan så dröjjer det inte länge innan
vi kan rida på isen igen

Under helgen har vi ridkurs för barn. Vi startar kl 10.00 och beräknas vara färdiga kring 12,45.


Under den här veckan ska vi försöka få hem alla hästar som vi ännu har ute på bete. Det är ett gäng ston som går i Puoltikasvaara som nu ska hämtas tillbaka till gården.
Här är en gammal bild när Ebba & Jessi hämtar Diva, Tvärmodska, Hel mfl
från någon sommarhage'
Alla hagar ska plockas ner så fort som möjligt och vi ska vinter koppla hela hagsystemet. Fast vi har lite mer tråd att dra innan allt är färdigt.

Nästa vecka har vi skoningar av hästar  som gäller. Nu ska vinterskorna på och flera av våra hästar har vilat under de senaste månaderna och de ska igång nu på allvar. 

Gäller främst  Kolskeggur, Elmer, Sture, Hel. Våra unghästar Mestur, Hild & Heid ska påbörjas nu när de alla kommer hem. De ska gå att sitta på och de 3 S:en ska fungera STOPP,START SVÄNGA samt att man ska kunna göra detta från ryggen. Målet är att detta ska kunna ske innan 1 november. Vi får se hur vi hinner.
Kolskeggur betar och springer är nedan Bergelmir är gigantisk närmare 150 skulle jag tro men stor och snäll med enorma steg

Mestur 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar