Summa sidvisningar

4 oktober 2015

Höstlig ridtur för Galgbacken gänget

Idag söndagen den 4 oktober samlades några av ryttarna här på gården. Vi var 12 st som mitt på dagen gav oss iväg från gården.

Solen sken och det blev varmt med alla kläder man packat på sig. Färden gick förbi lilla byn Laurajärvi och ner mot Leipobäcken. Vi hann rida i alla väder från sol, till storm och hagel. Som tur var kom inte stormen och haglet förrän vi var 200 meter hemifrån.

Bilderna under dagen är tagna av Anna Johansson & Pia Lindgren. På vår facebooksida finns även en kort mini snutt när vi rider nerför en backe. Yngst var Elin 8 år & Josefin 11 år. Äldst var nog jag 51 år. Vi höll ganska hårt tempo med mycket tölt , trav och galopp.


De yngsta var nog rätt så trötta och slut i kroppen när vi kom tillbaka, för det kändes rätt rejält för oss äldre också som ändå rider ofta i många timmar.

De var duktiga de yngsta som orkade hänga på oss.
Vi kunde snabbt konstatera att det var MYCKET vatten i bäcken och runt om på myrarna. Hoppas det torkar upp nu. Att resten av veckan blir torr och kall. Sedan får det gärna frysa för min del och vara en så där -5 grader. Bara vi slipper regn och slasksnö.


Vi delade på oss och några stycken red den roliga men hetsiga UPP&NER vägen. Här gäller det att hålla tungan rätt i mun, ha sadeln ordentligt fastspänd och ha ett bra balanssinne.


Vi stannade inte och grillade vid bäcken som vi planerat utan ändrade oss i sista stund grillade korv här hemma på gården, fikade hembakade kanelbullar och annat gott samt givetvis drack kaffe.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar