Virvelvind lyfter stor tältduk och skapar panik

Nu är det höst. Det är inget tvivel om den saken. Många björkar lyser gula och vid den här årstiden kan jag känna mig lite vemodig.


Ledsamt när alla blommor dör och blad/löv blir gula och ramlar av. Visst hösten kan vara fin. En av de bättre årstiderna OM den får vara klar och kall och vi slipper regn.

Vi får se hur denna höst blir efter kanonsommaren som vi haft.




Korpen Conny har försvunnit under förra veckan och han syntes bla hos Kristina Påve på folkets park området. Där var det någon som kastade skor på honom och han flög sin väg.





Vi får hoppas att han hittar tillbaka till Galgbacken eller att han får vara i fred så ingen försöker döda eller fånga honom. Han höll till några dagar på Hedskolan fick vi höra och där träffade bla Wilma Oscarsson på honom. Som tur var han hann ta sitt förnuft till fånga och sticka iväg från skolan innan den börjar imorgon.

Om någon ser honom i Gällivare eller Malmberget vore det kul att veta var han är och vart han försvann.


Under helgen har vi haft några glada ryttare här. Det har ridits, fikats, ätit och dryftas olika världsliga problem.



Två av helgryttarna syns här på bild. Eva/Heimdal och Ann/Roddan.

Några hästar gick och betade och plötsligt kom en mini tromb eller en virvelvind heter det kanske när de är mindre. Den tog med sig duken till ett stort partytält som vi  haft liggande på gården.

Duken lyftes upp i luften och steg högt över skyn och virvlade runt och landade till slut mellan vårt hus och vår bil.





Det var ju givetvis inte bra för vi fick ett gäng hysteriska hästar som sprang som dårar och en stund senare ser vi detta.


En häst hade sprungit mot något och som tur var bara skurit upp sig i huden. Visserligen ser det ganska otäckt ut och behövde sys. Vi får se om några dagar hur det ser ut men hästen behöver pencillin i alla fall för säkerhetsskull. Den hade ju helt klart lika lätt kunna sticka ett hål rakt in i magen om oturen varit framme


Dessutom har vi idag haft snoppstens rensning på vissa av valackerna här på gården. Av mineraler och salter bildas det små klumpar som ibland blir hårda och kan skava vid hästens urinrörs kant.

Det kan inte skada att då och då försöka ta bort dem.

I MORGON BÖRJAR RIDSKOLORNA !! Alla rider på sin vanliga dag och tid om ni inte fått meddelande om annat. Vi mjukstartar efter sommaren



VÄLKOMNA TILL EN NY RIDTERMIN HOS GALGBACKEN



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag skäms än idag !

Snoppstenar !

Nuortikon Marja