Förkylning efter förkylning

 De här året har börjat förkylt för mig och det verkar fortsätta så hittills.






Vi har haft en storm som heter Otto här  nere och då blåste några träd ner runt omkring oss. Vissa staket bilar och annat fick lite skador. För vår del några takplåtar och ett fönster på uthusen. Något häststaket fick sig också nån törn av nedfallande tunga grenar. 









Sen har vi haft en snöstorm här. Inte mycket snö förstås men det har blåst mycket och då driver snön  upp på bla vägar så det blir stenhårt och halt. Våra grannar hade mycket otur. Deras hus brann upp helt och hållet. Jag gissar att de eldade för kylans skull och något hände, sen blev det svårt för brandfolket att släcka elden då det var full storm ute.


Afangi och Aegir våra islandshingstar är snälla och rids på så ofta jag kan/hinner. Stona går i en hage och gör inte mycket väsen av sig. Under påsken ska de börja inridas och tränas. Gestur har hunnit längre i sin  utbildning. Han går ännu utan skor men ska skos på för första gången i maj har jag tänkt mig.

Det skulle vara mycket roligt och behjälpligt om någon kunde komma hit under påsklovet/dagarna och hjälpa mig med de 3 stona som ska börja tränas. Boende finns.

Tjalve har en praktikplats där han jobbar som mekaniker för tunga fordon ex skördetröskor/traktorer mm. Han har också fått jobb på samma ställe, så när han skola är slut i juni kommer han att börja jobba.

I februari har jag gått en helgkurs för Magnus Skulason på Brösarpsgården och är  nu anmäld till en till nästa vecka.


Här på gården fortsätter våra aktiviteter. Trapphuset har fått en ny tapet. Fast nu måste vi förstås också måla om den övre hallen som går i milt grönt till en blågrå färg istället. Hallen nere måste också tapetseras och där ska vi göra en boasering (googla :-)





På vintermånaderna här nere har många restauranger och affärer stängt. Men nu börjar allt öppnas upp igen. Loppisar, fik restauranger och affärer. Det är klart att det finns affärer och fik öppna vintertid också men de blir dubbelt så många från påsk och framåt.


I vår drängalänga har vi satt in en pelletskamin. Där ska vi nu innan huset ska hyras ut byta golv, spis och fläkt. En ny balkongdörr har vi också köpt som ska sättas in. Den gamla fick något tjafs med låset. Den nya balkongdörren är bredare än den förra så vi åker också på att byta fönstret brevid till ett smalare.


Igår steg en blodröd fullmåne upp ur havet. Jag har aldrig sett en så röd måne någonsin förut. Det måste vara en sk blodmåne. Men ju längre upp den kom på himlen dess mer orange blev den.








På kvällen hörs en massa rävar skrika. De har nog parningslockrop just nu  tryck på länken här :rävskrik i natten. Det låter rätt hemskt och man kan gissa att folk förr trodde det var myrling/äparet som gastade.



Mårten har arbetat vissa veckor i Stockholm. Men nu är det jobbet färdigt och han kan vara här  nere i Skåne istället och arbeta som rörmokare istället.






Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag skäms än idag !

Snoppstenar !

Nuortikon Marja