Februari undrar om våren kommer snart ?

 Här nere har vi haft omväxlande väder. Det har pendlat mellan soliga dagar med blåst, soliga dagar utan blåst. Regn, snö, mulet osv. Alla väder med snabba kast.

En av kattungarna

Våra kattungar som vi har bestämt oss för att ha kvar är nu chippade, kastrerade och steriliserade. Den lilla honan som hittades (Selma) är så liten som en dvärgkatt. Veterinären hade inte sett en sån liten katt förut. Han fick söka efter livmodern. Den är ännu som en kattunge fast den är över 6 mån. I öronen hade den dessvärre öronskabb. Vi ska kolla igenom alla katterna nu och behandla dem för skabb.


En av kattungarna den röda hanen som heter Boris fick vi tillbaka efter 2 månader då, ägarna som fick honom blev allergiska. Vi bestämde oss att behålla honom också.



Förra året beställde vi av en lokalsnickare ett  nytt köksfönster och en ny balkongdörr då de som sitter i huset nu är i dåligt skick. De är gjorda glaset är insatt och de är målade. Men vi har inte kunnat be dem sätta in dem ännu då det varit kallt och regnigt. Vi får vänta till en varmare vårdag.


Eir från Galgbacken som såldes till Emilia i Luleå för något år sedan, har tävlat under helgen för första gången i sitt unga liv. Hon vann sin T8 (lätt töltgren). Bra gjort för att tävla 1a gången.



Eir fotat av Emilia Eliasson





Här är en bild när Ronette rider BERGELMIR (Elmer ) i unga år.






Hästarna är i princip inte ridna något under november och december. Nu i slutat av januari har jag tagit tag i ridningen  igen och kommer att hålla igång Aegir och Afangi . Även Gestur fortsätter vi att rida in.



Som jag skrev tidigare får vi bara 1 föl i år och det blir ett helsyskon till Jarnvidja. Alltså Jarnsaxa/Afangi. Fölet är beräknat till juli.


Den lilla rackarn Bothildur är en skojjig en. Kvick och rask i steget med stora kliv. Verkar vara en 5 gångare också. Vi tog in henne som livmodersimport på vårt sto List. Pappan heter   Saegrimur fra bergi IS2012137485. 

Jag tror att det blev en lyckad kombination. Vi har ett gäng 4 åringar som ska ridas in i år. Någon är påbörjad, men här finns att göra. De är alla lite olika i sätt och rörelser. Av alla 4 åringar kommer vi bara att behålla 1 eller ev 2 st. När de är mer färdiga kommer de att komma ut på annons. Förmodligen under år2024.





Idunn är en av 4 åringarna
 Gestur en annan


Snart är fälten runt oss gula igen av all raps.


Kommentarer

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Jag skäms än idag !

Snoppstenar !

Nuortikon Marja