Våren är här

 Här blommar vitsipporna och påskliljor för fullt. Tulpaner och krokusar verkar ha blommat färdigt. Körsbärsträden och magnoliorna är på gång. Men det har varit en kall vår fram till nu.


Ramslöken växer så det knakar. Vad ramslök var hade jag ingen aning om förrän vi flyttade hit ner. Perfekt i potatissallad och till en massa annat. Jättegott !

Vi ska sälja flera av hästarna målet är att ha kvar mellan 5 till 10 st. Floki på bilden är en mycket lovande endast 4 år gammal valack. Han finns bla under instagram flokifrångalgbacken

Vår vackraste sto svart som natten och heter just Natt. Hon är född 2016, trafiksäker snäll pigg och framåt. Med stora gångarter. Bör användas i avel och avelsvisas tycker jag men det är ju upp till en köpare. Hon finns under instagram nattfrångalgbacken






Även vår valack Járn ska säljas. Han är instagram jarnfrångalgbacken. Han har också mycket bra rumsliga stora gångarter. Trafiksäker och orädd går fram överallt. Men behöver en van ryttare då  han KAN vara lite  känslig, om ryttaren är obalanserad. 

 Våra  hundar, Pax och Asta mår bra. Asta har varit lite otursförföljd och fått sitta i en inhängnad större delen av hösten. Hon hade först en bruten tass. Sen är hon opererad i bogen och i på andra sidan i benet. Hon hade bla något som heter OMC tror jag det var. Minns inte allting riktigt nu. Hon ska på återbesök i augusti för att se att alla skador läkt. Asta är en stor och tung hund, så det har inte gjort saken lättare.  Pax saknade Isa väldigt mycket i första tiden efter att Isa dött.

Vi åkte en snabbtur upp till Gällivare och hade med oss hundarna.  När vi stack iväg till Sakajärvi där vårt hus tidigare stod, kände hon ingen sig. Hon sprang raka vägen dit där vår hus varit och där ingången/trappan tidigare fanns. Pax blev nog lite förvirrad skulle jag tro.

Vår lilla kattunge som vi hittade i höstas har redan hunnit para sig med en kringstrykande katt. Vi får se om det blir några ungar i slutet av maj. Sen blir det kastrering av lilla Saga också. Vi har nu 4 st katter. Det är Saga, Bengtsson, Mini-My och Ada. 


Ibland funderar jag om jag måste fixa en fälla och försöka få tag på den där röda katten. Annars kommer den att springa runt och markera revir här lite överallt. Den har vandrat omkring här under några år, så jag tror inte den är så lätt att fånga.

Här på gården håller vi på med baksidan ännu. Det tar mycket längre tid än vad jag trodde. Planering av tomten, matjord, plattor och allt annat som ska göras iordning.
Tiden vill liksom inte räcka riktigt till för allt. 





 






Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag skäms än idag !

Snoppstenar !

Nuortikon Marja