Orostider

Vi har åkt genom landet på en snabbvisit i Gällivare. Nu när Coronan äntligen släppt sitt värsta grepp om världen, så kommer nästa bakslag.

 Rysslands invasion av Ukraina. Det känns inte roligt, vi stannade och tankade i Töre och hör hur folk funderar. Där finns en rädsla för att de ligger så nära fronten. I morse har de bombat mot ett kärnkraftverk i Ukraina. Var ska detta sluta ? kanske drönarna som åkte runt våra egna kraftverk för några veckor sedan har något med det här att göra ? 


 Här i Skåne vet jag att vissa familjer och föreningar har tagit emot flyktingar från Ukraina. Vi har bara Polen som skiljer oss åt från Ukraina och mitt emot oss från på andra sidan bottenviken ligger en rysk landsdel med staden Kaliningrad. Jag gissar att finnar, polacker estländare mfl håller andan i halsen nu. Ja kanske hela Europa.

 Vi har sålt hästen Kraftur och ska nu sälja även Flóki om vi hittar passande köpare. Idag har jag satt in annonsen på hästnet och han finns även på facebook sidan, där hästar presenteras.

 Våren har kommit till Skåne och med den många blommande vårblommor, fåglar. Soliga dagar men ännu ganska kalla nätter. Gårdshuset kommer att uthyras från i maj.



  Vi ska försöka hinna sätta in nytt golv och en pelletskamin istället för den lilla plåtkaminen som finns i allrummet. Med en pelletskamin kan man få en mysig brasa och bättre uppvärming under kalla vinter och höstkvällar.
Så här såg det ut hos en bekant i norr. All snö skymmer sikten från fönstret.
En ny vy mot gamla bryggeriet i Gällivare. Hela andra sidan som området heter är oigenkännligt
På baksidan håller vi på med gräsmattan och stenbeläggning runt poolen. Målet är att allt ska vara klart innan maj månad.
Floki från Galgbacken 



 Vi ska åka hela vägen norrut igen, när all snö försvunnit och då ska vi försöka att hälsa på så många som möjligt som vi inte hunnit träffa den här gången.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag skäms än idag !

Snoppstenar !

Nuortikon Marja