Eir åker till Luleå

 Till veckan åker Eir upp med Green härifrån och hamnar i Luleå. Det är Emilia Eliasson som köpt henne. Eirs mamma är Náma fra Rödli och pappan heter Kolskeggur från Kambo.  Eir är grundinriden och 3 år gammal.



Sól från Galgbackern årets lilla föl är opererad i sina ben och det ser ut att ha gått bra hitills. Hon står inne på box med sin mamma Diva från Kambo.


Hexa rids och tränas. Ny film ska göras under helgen. Hon har mycket tölt i sig och kommer att kunna gå som T2 häst. Galoppen är underbar, men traven är lite svag. Hon travar visserligen men vill man trycka på slår hon hellre över till galopp.









Kraftur har lika lätt för sig i alla gångarter. Han är efter Odda fra Pjotanda (Oddur fra Selfossi) och Kolskeggur från Kambo. Kraftur och Eir har fått vara sällskap till varandra. De går i en något mindre hage de här sista veckorna, innan Eir åker upp. Annons och mer info om Kraftur kommer att komma kring eller strax efter jul. Han är född 2016 och blir alltså 5 år nästa år.



Jarn ska också säljas under nästa vår. Han mycket bra grundgångarter med stort sväv och steg. Tölten har suttit lång inne men börjar komma nu mer och mer. Han är rödblack och efter Jór fra Kjartanstödum och Járnsaxa (saxen) från Galgbacken.







Járnsaxa saxen är till salu också. Hon är efter Fannar fra Audholtshjaleigu och Terna från Kavelbro. Men hon är en  het dam och folk har svårt att rida med hennne pga detta. Hon sticker inte och är inte dum på något sätt men är väldigt pigg. Hon bockar inte eller gör andra ofog. Men man bör vara en van ryttare som kan rida henne.


Aegir har vilat i några veckor. Jag har haft mycket med andra hästar att göra. Nu ska han igån igen och det blir nog honom jag tar på kurs igen hos Magnus Skulason i slutet av november.  Aegirs mamma är Ragnarök och Pappan Áfangi 






Ragnarök var med grannen Ebba Assarsson på ridläger förra helgen. Natt vilar ännu hela november för att börja ridas igång igen i december är tanken.










Flóki som bara är 2 år är gigantisk. Han är efter Freyr fra Hvoli och Diva från Kambo.  Stor gulsvart med stjärn mycket man och svans och redan ca 142. Han har också fått vara inne på box lite mer de här sista veckorna.



Ragnar också 2 år är ännu kvar på Brösarps backar tillsammans med Gestur som är 1 år. De är ännu hingstar men ska kastreras under vintern. Ragnar är ocskå en rätt så hög herre, men jag har inte sett honom på länge så när det blir aktuellt får vi ta hem och mäta honom.


Det var några av hästarna som vi har kvar här på gården.  Eftersom vi inte har någon ridskoleverksamhet längre kommer de att säljas av lite eftersom. Vi ska ca 10 hästar kvar är tanken.


På gården har vi tagit det lite lugnare. Men nu kommer vi att börja med att reparera ett av badrummen.

Det är ett mindre badrum i anslutning till vårt sovrum. Där finns nu ett inbyggt badkar  och kakel på väggar och golv. Men ytskiktet är gammalt, kanske från 1950 talet och behöver nu börja renoveras. Före och efterbild kommer någon gång under vintern.


Oktober har varit en varm månad och nu är vi redan inne i november. Varmt och blommorna blommar än. Visserligen har mycket löv blåsta av från de flesta träd nu, men många är ändå fortfarande gröna och kämpar om att få leva vidare i trädkronorna.  Här blir det mörkt någon gång mellan 17 till 18 tiden. Ljust är det vid 7 tiden. 


Tjalve går på Österlen gymnasium i Ystad, De kommer att ha hemma lektioner i 2 veckor med start på  måndag pga ökad corona på skolan. Här har vi inte annars märkt av covid 19 så mycket. Vi får hoppas att det håller sig borta.

För 3 månader sedan lovade jag att jag skulle gå ner i vikt 10 kg till den 8 november. För 2 veckor sedan hade jag 4 kg kvar, men har inte gått ner något sedan dess. Nu får jag antigen skaffa högre klackar så det passar mitt BMI bättre eller ta nya krafttag och ge det ytterligare 4 veckor till. 


Jag återkommer 8 december får vi se hur det gått för mig. Försöker att undvika socker i allra  högsta grad och inte äta såna gigantiska portioner som jag brukar.








 





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag skäms än idag !

Snoppstenar !

Nuortikon Marja