Finns det någon som vill jobba med hästar oktober november ?


Hösten är här och den är ovanligt tidig här i Skåne. Det har varit 1 el 2 frostnätter, men är nu rätt varmt igen. De flesta träden är gröna ännu och rosorna knoppas och blommorna som är planterade i trädgårdarna lever än så länge.

Sandra har åkt tillbaka till Island, och vi får försöka att klarar oss själva så gott det går.

Men vi skulle behöva någon som kan komma och jobba hos oss nu så fort som möjligt. Personen får lön enl avtal. Boende och mat ingår.

Arbetet gäller främst allmänna stallsysslor som att ta in och ut hästar, mocka och utfodra dem. Hämta hästar från hagar, så de är färdiga när jag ska rida/träna dem. Longera/cykla med hästarna. Byta hagar till hästar när de betat slut. ( så länge betet räcker). 

Vara behjälplig när veterinär och hovslagare kommer. Viss trädgårdsskötsel, klippa gräsmatta med åkergräsklippare, ansa i buskar och träd mm.

Du ska ha fyllt 18 år och ha körkort. Har du utökat körkort är det meriterande. Har du dessutom vana att rida de olika gångarterna på islandshästar är det ett jätteplus.
Vissa hästar är hingstar. Väluppfostrade och lättsamma men
ändå hingstar så du ska vara hästvan.
Dag från Galgbacken

Jobbet är från nu och nov ev in i december.

Tjalve hoppar ännu på sina kryckor men ska på återbesök nästa vecka. Vi tror att han nu slipper ha kryckorna och får börja gå på benet. Han går till sjukgymnast och tränar.

Vår hund Pax rusande här en dag efter ett gäng vildsvins ungar. Jag skrek och skrek men hunden lyssnade inte alls. Grisarna sprang åt olika håll och det var rent kaos. En liten stund senare hittade vi Pax när hon var på väg hemåt igen. Hon var blodig och skitig men det var inte hennes blod, så någon stackars griskulting måste ha fått sätta livet till.





I köket har vi lagt ett nytt golv. Handhugget tegel som nu ska fogas och behandlas på nått sätt men nått vax och olja tror jag det var.


Under helgen som nu kommer ska vi flytta våra ston med föl till en rejäl stor vinterhage. Där det finns mycket bete kvar och har vi tur räcker det större delen av vintern.Vi får se hur det går och hur hästarna ser ut i hull om någon vecka.

Fölens passansökningar är inskickade och kanske de får heta som vi ville Járnvidja och Hedvig istället för Jarnfru och Idunn. Islandhästar får inte heta vad som helst utan det är rätt hårda regler för vilka namn man får döpa sina hästar till.

De andra årsfölen heter Gestur och Edda. Uppe i norr hos Solididi Stenman/Rosenius har vi ännu Ragnar , Flóki och Kraftur.

De som stå på stall är just nu 4 st , resterande är på lösdrift

















Vi ska hämta dem någon gång under november, som planerna ser ut just nu. Ragnar och Kraftur ska kastreras då vi tycker att vi just nu har för många hingstar. Flóki får vara hingst ett tag till då hans blup är rätt hög, så han har betäckningsrätt på 10 ston pga sin stam. Flóki är efter Caroline Abramhamssons hingst Frey fra Hvoli och vårt Divar sto Terna (Diva).

Eftersom vi har alldeles för många hästar just nu kommer flera att säljas. De som ska säljas först är dessa

Jarn från Galgbacken nyligen kastrerad rödblack häst. Ska tränas lite mer och kommer att säljas efter det. 4 gångare (mamman och pappan tävlade på SM) otroligt flott blir fin tävlingsvalack till den intresserade

Hexa från Galgbacken sto med mycket tölt och har lätt för sig. Ska också ridas och tränas lite till

Lusifer från Galgbacken valack med bläs och blå ögon ska ridas in nu under vintern och säljas till våren.

Freya från Galgbacken brunt sto med mycket tölt, troligen 5 gångare.

Dag(ur)från Galgbacken isabellfärgad hingst stor rejäl snäll. Insutten och ska fortsätta tränas för avelsvisning. (UE Divar från Lindnäs E Afangi fra Saudanesi (Hagangur fra Narfastödum Oddur fra Selfossi i bakstam)säljes om passande köpare dyker upp

Aegir från Galgbacken snygg otroligt lovande 5 gångshingst. säljes till den som vill ha en lovande tävlingshäst eller häst till avel (avelsvisas).

Hrefna från Kambo efter Dökkvi stort snyggt sto med stora gångarter. Har gått som avelssto i några år och säljes därför förmånligt. Passar inte till avel längre då hon haft problem med sina senaste fölningar.

Bergelmir från Galgbacken, stor brun valack, som rids och tävlas av Agnes Hyllander (reserverad)

Járnsaxa från Galgbacken, rödblackt sto med mycket motor. Har gått med föl och ska igångsättas inför försäljning. Har tagit sig till A-final för SM ungdom i både tölt och 4-gång.

Vi har också några unga hästar som ev kommer att säljas.

Bilder på hästarna finns på galgbacken.com under hästar. >Om intresse finns får ni maila el ringa mig



Hexa från Galgbacken

Lejonkungen ? Nej Aegir från Galgbacken




Hrefna















Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag skäms än idag !

Snoppstenar !

Nuortikon Marja