Summa sidvisningar

15 september 2019

Skördemånad

Här är  träden gröna ännu och gräset växer så det knakar. Bägge gräsklipparna har gått sönder och vi väntar på delar. Under tiden blir gräsmattorna som vildvuxna hästhagar.

Sandra Marin jobbar här under september månad för att hjälpa oss med hästarna. Jag har varit sjukskriven de första veckorna i september men får/kan nog börja rida igen nu i veckan.


Aegir är 4 år men mycket lovande. Här med Sandra
Hösten närmar sig här nere med och de här sista dagarna  har det blåst en hel del. Vädret växlar och det kan regna i några minuter och sedan är det solsken igen osv.
I slutet av september är det äppelmarknad i Kivik. Det är ett större arrangemang där bla världens största tavla av äpplen finns att titta på.


Den här helgen var det skördefest i grannbyn Vitaby. Massor av pumpor, svampar, lökar , potatis, äpplen, must, rotfrukter mm fanns att köpa. Det odlas tom maj här som vi passade på att få poppat så vi fick varma härliga popcorn.
 Fler hästar ska säljas nu under  hösten och vintern. Det är bla

Luisfer  Hexa   Elmer (Bergelmir)  Hrefna  Freya  , eventuellt Hild och någon fler.
Lusifér
 Mer bilder/filmer och info kommer på dem eftersom.
Lusifér

Hexa

Fullmåne över österlen

Mörka kvällar 
Vi har ännu inte hunnit skrapa fram ridbanan. Det ska fixas nu så fort som möjligt. Just nu får vi rida mest ut eller på ängarna brevid huset. Vi har inte så långt till ett ridhus och om man vill rida där kan man rida dit och det tar kanske 10 min.


Grunden på huset ska grävas upp och det ska dräneras runt om.  Huset är gammalt från 1860 talet och behöver en grundlig genomgång av grunden. 2 uteboxar ska byggas invid stallet och vi ska riven en mur gjord av ? plåt. Den ska muras upp och göras en ny. Sen har vi en annan mur som rasat sönder efter alla år. Den ska också repas och fixas till. Där kan det hända att det byggs in en matkällare. Vi får se lite oense är vi där hur vi ska göra.

I veckan kommer Jarnsaxa ner med sitt föl Járnvidja. Senare kommer Evelina Glads sto Vigdis med hennes föl ner. Vi har tagit hästarna ner i olika omgångar och snart är det inte så många kvar att ta ner.

Under vintern ska vi tapetsera om på lite olika ställen i huset. Några fönster ska målas och ett eller två golv ska bytas.  Tvättstugan ska få en uppfräschning och köket ska bytas.

Mycket på gång men de mesta kommer att synas på vår instagramsida hjälmarödsgård kivik.

Vi har en kräftdamm vid hästhagarna  och har i veckan slängt i en kräftbur med lite bete. Men det verkar vara sämre med kräftor i den. Hitills har vi inte fått en enda. Kanske de har dött ??

Ett engelskt gruvbolag vill provborra efter vanadin på lite olika ställen här på Österlen. Protesterna är många och även jag som nyss flyttat pga gruvan har fått vara med på olika intervjuer i tidningar mm.

Vi kommer att hyra ut vårt gårdshus från oktober tom april. Under april tom augusti är planerna att hyra ut det veckovis istället.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar