Summa sidvisningar

3 september 2019

September

September månand är här och ofta känner man ett visst vemod när sommaren är över. Visserligen är det full sommar och grönt ännu här nere i Skåne. En stor hängbjörk har vi  på baksidan av vårt hus och jag ska hålla noga koll på den för att dokumentera när bladen börjar bli gula på björken.

Det är spännande att jämnföra med träden i Lappland, som jag gissar är rätt gula nu iallafall björkarna kanske en del tom har tappat alla sina blad?

Nu i veckan kommer Diva (Terna) från Kambo hem från sin betäckning med Bodi från Åleby. I år har vi bara betäckt 1 sto och det räcker gott, då vi i år har 4 föl.

Bodi från Åleby fotat av Ida Larsson

Även Lusifer, Eir och Garupr (Evelina Glads häst ) kommer ner i veckan. Arngrim Bärsärk (Arne ) ska stanna i norr. Han får bo hos vår granne Sussi Hansson ett tag till.

Sandra Marin Stefansson är här hos oss nu i september och hjälper till med hästarna. I normala fall håller hon till på island se på facebook  hestanet-Hléskógar. Här på gården har vi begärt offert från olika företag att bla dränera runt vår husgrund. Vi ska även göra några mindre reparationer och förbättringar mellan stall och bostadshus och 2 uteboxar.
Tjalve som bröt sitt lårben har det lite jobbigt ännu. Han får hoppa på kryckor och ska på återbesök nästa vecka.  Vi andra har sakta börjat repa oss efter våra krämpor. Men jag är sjukskriven ännu 2 veckor ytterligare.

Årets föl ska heta Jarnvida, Gestur, Edda och Hedvig och gårdsnamnet blir fortfarande Galgbacken.

Hästar som nu ska tränas/ridas och och säljas inom kort är följande.

Lusifer blågöd svart häst med bläs. Ska ridas in och är färdig för försäljning kring årskiftet

Hexa svart med bläs rids nu utan problem. Töltar rent och vidareutbildas.
Eir  silverskäck sto som endast är 2 år gammal


Hrefna stort svart snyggt sto som vi använt i aveln de sista åren men som inte kan avlas med längre. Inriden men inte riden på några år. Säljes förmånligt till passande person efter jul.


Vi kan ha fler hästar till salu ! om intresse finns hör av er.Bending fra sperdli hette ett litet fint fuxsto som vi importerade för många år sedan. Hon fick flera fina föl bla Ragnarök. I dagarna blev hon plötsligt sjuk och till allas stora sorg gick hon inte att rädda. Hon ägdes de sista åren av Hasse Johansson och Eva Bergström som har haft många fina ridturer tillsammans med lilla fina pigga Bending.

Bending fra Sperdli med sitt föl Ragnarök från Galgbacken i midnattsol
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar