Summa sidvisningar

27 augusti 2019

Sensommar

Full sommar här nere i Skåne ännu. Vi har 26 grader varmt på dagarna. Man svettas i kopiösa mängder och får se till att dricka mycket för allt som man förlorar i vätska på dagarna.

Anton och Mårten bygger ihop en grill
Här flyter det på, vi fick oväntad hjälp av Karina Larsson från Gällivare som dök upp här med sin husbil. Tjalve som bröt sitt ben har ju fortfarande problem eftersom han går på kryckor och inte får belasta benet ännu.

Aegir är 4 år men mycket lätt i all hantering och lika snäll som sin pappa


I trädgården rensar vi bland rosenbuskarna och klipper ner dem lite. Jag ska plantera om lite olika buskar, och Anton har kapat av tujjorna vid infarten. De har smittat våra päronträd med något, så päronen har fått röda prickar på sina blad. Det är tydligen något som tujjorna bär på som kan påverka päronträden på det sättet.

Här blir tujjorna historia och Isa flämtar i den varma augustikvällen


Fölen som är födda här nere ska heta Hedvig, Edda och Gestur. Uppe i Gällivare heter vårt föl Jarnvidja.

En hel del trästolp har vi slagit ner för att få lite stabilare hagar.Lite tomt kanske ?men några nya träd ska planteras i uppfarten Anton har åkt tillbaka norrut och nu i september kommer Sandra Marin Stefansson (www.hestanet.net) att jobba här på gården. Hon ska hjälpa mig med hästarna, då jag nyligen är opererad.


Vi kommer att dra igång bed and breakfast här på gården. Antigen hyr man ett rum per natt, eller så hyr man hela gårdshuset per vecka. Det finns lite olika alternativ. I gårdshuset finns 7 sovplatser.

I maj var Eva , Maja, Malin Bergström och jag
på resa i södra England. En härlig resa med
många roliga och minnesvärda stunder.
Här är vi på galopprace bana
Från påskveckan och framåt kommer det att finnas möjlighet att boka in sig. I gårdshuset finns kök toalett dusch, allrum och olika sovrum förstås

Mer info eller om man vill boka något för 2020 mailar man galgbacken@gmail.com.

Varför inte besöka Sveriges Toscana eller Sveriges Provance som Österlen kallas. Här möter havet och himlen varandra, Grönskande fruktträd, små pittoreska byar, höga stora träd, goda glassar och fina restauranger. Nära bad och olika aktiviteter. Alltid något att se eller att göra.Figuren på grindstolpen kan vaka bättre nu när de skymmande
tujjorna är borta


På facebook har jag i veckan gjort en sida som heter Hjälmaröds GÅRD Kivik. Där finns lite bilder och den kommer att uppdateras under vintern med mer info om boendet  här.
(

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar