Summa sidvisningar

31 juli 2019

Varma heta dagar med kurs

Under några dagar har jag gått kurs hos Magnus Skulason. Varje år anordnas sommarakademin på Brösarpsgården. Vi red i ridhus, på ovalbana och uteritt vid Haväng.

11 deltagare var med de flesta från Skåne men även Hyllanders från Luleå och Anette Forslund från Gällivare var med på akademin.

Här är krusbären mogna. Vi har någon röd sort som smakar mumma. Körsbären är också färdiga och lyser rött i träden. I jordgubblandet har ogräset frodats igen och det ska rensas i dagarna för att få fram fler jordgubbar igen.

Varmt har det varit hela veckan, men idag något svalare med ca 22 24 grader och växlande molninghet. Resten av veckan kommer det att komma lite regnskurar då och då och vara kring  20   23 grader enligt klart.

Den 24 juli en stekhet dag här  nere föddes Friggas och Dags föl. Det blev en rödblack med stjärn.

En busig kille som verkar vara en riktig liten spjuver. Han ska heta Gestur.

Aegir har kommit ner hit till gården och han ska nu få vila några veckor innan fortsatt ridning.


I övrigt hinner vi inte så mycket i hettan. Här har varit många gäster från när o fjärran. Roligt att få träffa dem alla och trevliga pratstunder.


Här är det massor av flugor. Betydligt fler än i norr. Men hitills inga bromsar el mygg/knott.

Tvestjärtar, spindlar, sniglar av olika slag ser man ofta.

Vildsvin, hjortar, råddjur, grävlingar och rävar är de andra djuren man kan stöta på här. Förutom alla får och kor förstås. De finns överallt. När vi red på haväng fanns där får och jag hann fundera om Afangi skulle bli rädd. Men nej inte det minsta. Men så kom jag ju på att han är från ISLAND ! där han säkert massor av gånger sett en hel del får.


I veckan ska vi fortsätta med hagbygget. Rida hästar och påbörja inridning av Dag. Fortsätta utbildning av Hexa och Freya. Mycket att göra och dessutom väntar vi gäster från norr. Den som söker hen får se vilka.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar