Summa sidvisningar

21 juli 2019

Gården hade lite spännande överraskningar till oss

Saker vi  hade som vi inte visste om.

Det visade sig att vi hade en ridbana ! Den finns gömd under några lager med matjord. Den fylldes över när förförra ägaren slutade med sina hästar. Men den ska enligt uppgift vara en väldränerad och bra bana.

Så den ska vi nu gräva fram så fort som möjligt.

En damm fanns på gården, det visste vi sedan tidigare. Den ska innehålla kräftor. De visste vi inte. Så om de nu lever i dammen ännu så ska vi försöka fånga dem med kräftburar.

De ska vi iväg och köpa på biltema el annat ställe så fort vi har möjlighet.
                       Aegir kommer hem till Skåne i veckan. Han har tränats för ev avelsvisning men är ju bara 4 år så vi har bestämt att vi ser hur han utvecklas och bestämmer oss till nästa år. Han är fin och otroligt trevlig häst. Här kommer en filmsnutt på honom.                                                     


3 föl väntar vi ännu på det är Frigga  Odda och Hrefna som alla är betäckta med Dag vår unga isabellfärgade hingst. Det kan bli ena roliga färger med mammorna. Vi får se inom några veckor.

Värmen fortsätter här nere och att jobba med hagar tar på krafterna. I dagarna gör vi 2 till hagar färdiga med tråd och plaststolp. Men innan hösten kommer måste vi få upp några hagar med trädstolp också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar