Summa sidvisningar

16 juli 2019

Kiviks marknad

Kiviks marknad sägs vara större för folk i Kivik än själva julafton. Folk kommer från när och fjärran för att under 2 3 dagar köpa sälja äta dricka umgås titta och vandra runt på området där marknadsplatsen finns.

Vi blev lite paffa när ängen nedanför Hjälmaröd förvandlades till ett enormt festområde. Med tält, marknadsstånd och karuseller. Parkering för bilar fanns runt om på olika ängar runt marknadsområdet. Sista dagens eftermiddag  hände en olycka och ett uppblåsbart hopptorn för barn kapsejsade. Vi hörde ambulanser åka fram och tillbaka från olika håll till marknaden. Just nu vet vi inte mycket mer än det som står i media..Det blev  så att vi under marknadsdagarna fick besök från flera Gällivarebor och fd Gällivarebor. Förutom syrran min med familj, så dök Peter Zaff upp här med fru och föräldrar. Även Katarina Lundqvist med familj och föräldrar till gamla ridskole elever. Alla på genomresa genom Skåneland.

En del skulle besöka den berömda marknaden och andra bara vidare. Hovslagaren Sara kom skodde och stannade 2 nätter med sin Daniel.

Förra veckan var vi 15 personer som samlades kring middagsbordet och i olika sängar och rum här på gården. Den här veckan har det varit lite lugnare vid matbordet med 6 personer bara.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar