Summa sidvisningar

28 juni 2019

Sommardagar

Livet är omständligt ibland. Vi pendlar upp och ner genom Sverige med jämna mellanrum. I Sakajärvi håller Evelina Glad och Ronette R ställningarna med de kvarvarande hästarna. Här nere i Hjälmaröd har vi haft 2 tjejer från Gällivare, som skött hundar katter hästar och trädgård medan vi var uppe.

I Hjälmaröd har vi det hett och soligt. Många av oss  här på gården har bränt sig på axlar och kropp. Uppe i Gällivare har det regnat och varit mest dåligt väder sedan vi for neråt.

Någon ridning har det inte blivit under flera veckor. Vår hovslagare skadade handen och i väntan på att hon skulle bli bra igen, fick hästarna en längre vila. Vilket ändå var bra när vi när vi flyttar mest hela tiden.
Fläder

Midsommar firades här nere med  bla min syster och hennes familj. Under veckan har vi besökt både Malmö och Ystad. Några träd som vuxit upp på olämpliga ställen är nedkapade. De var mest fläderträd som tryckte mot olika väggar.


Tjalve har träffat några grabbar som bor i närområdet. Några av dem kommer nog att gå i samma klass som honom, gissar vi.
Till vecka ska vi byta golv i hallen och ett av sovrummen. Där är nu heltäckningsmattor och absolut inte bra när man har vita hundar som vi har.

Tjalve är den enda som fått sin säng än så länge. Alla andra madrasser ligger på golvet och några har fått sova på upplåsbara madrasser än så länge. Hoppas de levereras snart så vi slipper besväret med att ta kravla oss upp från horisontalläge till stående.'
Folk här nere är väldigt trevliga och glada.  Många har hälsat oss välkomna till Skåne och vi har tom fått lite presenter i form av plantor och frön. Av en familj med gård nära oss får vi även nyttja deras mark till hage. Så imorgon ska vi dit och inspektera för att se vad vi behöver göra och exakt var gränserna går.Saft av fläder och rabarber har vi gjort. Nu ska de smakas här under helgen.  Jordgubbslandet är rensat och där växer det så det knackar. Vi får plocka 2 skålar med färska jordgubbar varje dag.


Vi har fått besök under veckan av flera olika personer spm dykt upp här under både längre och kortare stunder.

Jarn är rätt så hingstig och skriker och gapar efter stona. Han kommer att kastreras så fort som möjligt för att han ska få focus på annat.  Aegir ska vi hämta hem efter Strömsholmsvisningen.

Går allt som planerat kommer vi att anställa en duktig hästtränare som ska hjälpa mig under hösten med in o tillridningar. Det är Dag, Natt, Jarn, Hexa. Lusifer samt Freya som behöver fortsatt utbildning samt inridning.

Under de kommande veckorna ska vi bygga hagar här nere i både trä och sommarhagar med plast stolp. En bonde ska komma och slå våra ängar och när de är slagna, så får hästarna beta på dem. Sedan ska vi bestämma var de ska ha sina vinterhagar. Längst ner mot Mölleån är de lite blötare mark på vissa ställen. Har man hästar med skor på just där kan risken vara att skorna lossnar pga den fuktiga marken.
Mölleån slingrar sig neråt havet och passerar bla
vår gård innan den rinner ut vid Vitemölla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar