Summa sidvisningar

9 maj 2019

Galgbacken avvecklas nu sakta men säkert.

Sakta men säkert flyttas allt neråt Sverige. Vi har haft vår sista ridskola och sommaren 2017 vårt sista ridläger.

Vi har här på gården till nu, fött upp 30 st islandshästar. Haft otaliga ridläger, haft kurser, in och tillridning, samt betes hästar och många hyresgäster under åren.

Många har lärt sig rida här och blivit duktiga ryttare. De elever, som valt att tävla med islandshäst har ofta placerat sig på prispallen.Turridning  med folk, från när och fjärran, Australien, Ryssland, Japan, Kina, Sydafrika, Sydamerika, USA mfl .

Under 5 år i rad har vi haft vår egen uppfödning representerade på SM i olika sportgrenar.


Vi har förmedlat och sålt hästar till Norge, Finland och över hela Sverige.Många olika ridinstruktörer har besökt haft ridkurser här hos oss.

 Vi har haft tävlingar av olika de slag ex gångartstävlingar, trekk och hopptävlingar.

En populär tävling som återkom under många år var tolktävlingen och galgbackens vårtölt.
Flera av våra hästar har avelsbedömtsDuktiga hovslagare med extra kunskap om islandshästens gångarter har skott här hos oss.Under december har vi haft olika aktiviteter såsom jullovsridning, glöggritter.Tv-Team har besökt oss och gjort olika filmer här. Bla Frusna män, Laleh mfl.


Många roliga arrangemang för företag, barnkalas och möhippor. Barnridning på stan under olika sammankomster som tomtarnas julspel, marknad, lucia shower mm har vi arrangerat.


Jackor, västar, tröjjor, kepsar mm har tryckts uppÅr 2011 blev vi utsedda till årets landsbygdsföretag i Gällivare Kommun.

Vi har som mest haft 7 st anställda och otaliga sommarjobbare som fått lära sig livets hårda skola.


Praktikanter från olika skolor bla från Dille islandshäst och Grans naturbruksgymnasium har gjort sin praktik här.

Som plantskola för islandshästar har vi haft ett enormt genomslag. Många är de hästar och hästägare som börjat sin karriär här hos oss.

Vi kommer att sakna många av er, och lyckönskar er allt gott i framtiden.

Hoppas ni fortsätter med vår fantastiska lilla hästras även när vi försvinner och jobbar på i era olika föreningar för att få till kurser/tävlingar och andra roliga aktiviteter.

Just nu kommer jag att ta en välbehövlig semester innan vi ska fortsätta och packa ner resten inför den stora flytten med  nästan, alla hästar som sker inom kort.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar