Summa sidvisningar

6 november 2018

Snart kattungar igen

Vår katt ska visst ha ungar igen. Vi upptäckte att  hon blev tjockare och tjockare. Under alla år som vi  bott här har vi alltid haft katter och de har aldrig fått ungar. Nu i sommar dök det upp en hankatt från grannbyn Laurajärvi. Den parade sig med vår och det blev kattungar i midsommar.Den hankatten försvann och finns inte kvar alls. Vi trodde ju då att vi inte skulle behöva göra någon sterilisering av vår honkatt. Men så fel vi hade. Nu har det dykt upp någon som vi inte ens sett men som lyckats få in en fullträff med vår lilla Mini-My.

De väntas födas vilken dag som helst, så vi får se hur det blir med dem.

16-17 november kommer Caroline Wintzell upp igen och har kurs på Andra sidan i Gällivare och här också på Galgbacken. I skrivandets stund tror jag att det finns 2 platser kvar ev bara 1 plats kvar.

Den här veckan har jag hjälp av praktikant Tilda Eriksson som hjälper mig med hästar och andra saker här på gården.

Nu har vi äntligen fått tak och väggar på vår utbyggnad. Konstigt huset blir klart precis när vi snart måste flytta härifrån.Nere hos Jamila Berg är Heid reserverad och flyttar om allt går som tänkt till Stockholm precis som Jarngrima gjort.


Hexa från Galgbacken


Inridningen av Hexa går utmärkt. Hennes tänder raspades förra veckan och tandläkaren Andrus tyckte att vi skulle vänta ett tag med att  sätta in bett i munnen igen. Om några dagar bör vi kunna rida ut med henne tillsammans med en äldre häst.Rein (som bor i Boden) är dräktig med Afangi, men tyvärr inte Náma el Gjoska. Gjoska har vi provat flera gånger med och hon verkar inte kunna bli dräktig. I `Námas fall så testade vi bara under 1 brunst. När vi sedan tog tillbaka henne för att kolla visade hon inget.

Àfangi fra Saudanesi foto Lena Emmoth
Járnsaxa från Galgbacken nu troligen dräktig med Afangi fra Saudanesi 

Jarnsaxa är betäckt med Afangi och ska om hon är dräktig föla i maj. Odda, Frigga (freya2) och Hrefna är betäckta med Dag och ska föla i augusti om de är dräktiga. Samt 2 ston till som inte är våra.


Dag från Galgbacken


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar