Summa sidvisningar

23 november 2018

Hild till salu..


Hild är till salu nere hos Jamila Berg. Hon är helsyster till Járnsaxa som tävlats på SM för ungdomar och tagit sig till final i både fyrgång och tölt.

Hild är tillmotsats från Jarnsaxa en lugn häst. Hon har mycket bra gångarter, men är betydligt försiktigare än sin helsyster.


http://www.jamilaberg.se/hild-41040316 på denna länk finns  bilder och mer info om henne.

Här på Galgbacken har vi fått 5 st kattungar igen. 3 gråvita pojkar och 2 flickor en grå och en svart/vit. Mer bilder kommer här på bloggen längre fram.

Just nu skor vi våra hästar och nu åker snösulorna på. Än så länge har vi i princip ingen snö alls.

Isen på sjön Sakajärvi har lagt sig tjock och slät. Vi har haft mellan 10 till 18 grader kallt på nätterna och nu kan man om man vill utan problem rida omkring på isen. Det är inte alla år det går för ibland kommer snön för tidigt.


Här ovan rider Annika Forsmo och Amanda Kantola på isen för några  år sedan. Hela sjön blir som en gigantisk ridbana.
Hästarna får bra gångarter och verkar tycka det är roligt. Det gäller ju att ha broddat förstås


Under helgen får vi besök av ett filmteam. Exakt hur det ska gå till vet jag inte men det ordnar sig säkert.

Vi är  nog de enda som bygger ut här i byarna. Vi rev vår glasveranda där vi bla haft vårt pannrum för en tid sedan. Nu har vi ersatt den med en större hall, så vi kan ha våra kläder, panna och annat smått ochgott där.

I övrigt mår hästar hundar och alla katter (just nu 9 st) bara bra. Jag själv har ju som sagt haft tjorv med mina revben och inte ridit så mycket men de börjar kännas rätt bra nu.

På island har vi 2 ston, Den ena är svart och efter Prumufleygur. Hon står på södra island och heter Spés. Den andra är ett silverskäcksto som finns på norra island. Hon heter List och står från och med november hos Sandra Marin Stefansson utanför Akureyri.Vi har träffat Boliden och diskuterar flytt el bygga nytt här i Gällivare. De har några tomter som kan ev bli aktuella. Den ena vid Ridklubben Dundret. I dagsläget är vi öppna för förslag, då vi inte fått veta speciellt mycket om vart vi ska ta vägen. Flyttar vi blir det långt ner i Sverige. Bygger vi nytt blir det en stor anläggning här i kommun för hästar.

Carro fick rida på Afangi och Ragnarök under helgen. Bägge hästarna skötte sig bra och såg jättefina ut.

Solen gick upp och spred ett fint sken över ridbanan. Ragnarök är ibland lite som sitt namn. Men efter Patrik hästkiropraktikern gått igenom henne under hösten, har hon varit snäll som ett lamm.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar