Summa sidvisningar

17 juli 2018

Stekhett

I hela Sverige har vi stekhett. Här i Sakajärvi är det 28-32 grader just nu och har så varit hela veckan. Dessutom kommer det att vara hett och varmt hela denna vecka och nästa verkar det som.

Foto Lena Emmoth Afangi springer i solgasset

Det skulle behövas en rejäl regnskur som blöter upp allting, så det växer mer och inte brandrisken ökar. Hela Sverige brinner också. Det brinner i hälsingland, dalarna, i jämtland och även här i norrbotten.

Inte roligt för de som måste evakueras. Vilken sommar katastrof på många sätt. Bönderna i söder får inte mat till sina djur och då kan man tänka sig att de som lyckas få ihop hö säljer det för dyra pengar söderut.

Foto Lena Emmoth på Àfangi fra Saudanesi
Här hemma har jag inte kunnat rida pga värmen. Eller rättare sagt visst kan man rida sena kvällar och nätter då det kanske håller sig kring 15 till 22 grader varmt istället.


Varje dag har vi slängt oss i sjön och simmat och badat för att inte bli överhettade.
Min mammas hus i Gällivare ska säljas inom kort och vi håller på att tömma huset som bäst och ska ha loppis nu på torsdag fredag lördag och söndag .

Loppisen är på fjällrosvägen 43 i Gällivare mellan 11-14 vi säljer möbler husgeråd, tavlor kuriosa lite kläder flera par ridskor storlek 32-36 samt mycket mycket mer


Ridskolan startar vecka 35. Ni som vill ha plats får läsa på http://galgbacken.com/ridskola.html för mer info. OBS ÄVEN NI SOM GÅTT RIDSKOLA TIDIGARE MÅSTE ÅTERANMÄLA då jag minskat grupperna pga vår flytt av verksamhet som kommer att ske inom kort.

Så här kan jag se ut när jag står på 'ridbanan
och vi har ridskola och kallare väder
Afangi är anmäld till Gaedinakeppni i Skaulo
kom ihåg att anmäla er dit tiden är ute snart...
Fölen växer och frodas. De ska heta Ragnar (den bruna) efter Glodafeykir fra Halakóti och den svarta med Stjärn ska heta Flóki. Flókis pappa heter Freyr fra Hvoli.


Áfangi har hitills haft 4 ston att betäcka. 3 har inte visat brunst igen, men Gjóska som är lite äldre 20 år, verkar inte ha tagit sig ännu. Nu provar vi som bäst igen så får vi se.

Vi har planer på att använda Dag till den nya hästen Freya nr 2 och ev till Hrefna. Det varma vädret gör att vi inte orkar bygga fler hagar just nu så vi hoppas det blir lite lite svalare nästa vecka få vi se.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar