Summa sidvisningar

4 juli 2018

Spik i hoven

En takplåtsspik hamnade av nån anledning i Ragnaröks hov. Förmodligen har hon sprungit med fart och den kilades fast. Vi upptäckte ingenting förrän jag skulle sätta på henne ett boots. >Hon var inte halt alls men står nu inne i stall några dagar så får vi se hur det artar sig. Tur i oturen verkar det som om den gått rakt igenom utan att det blödde.Grabbarna på betet växer och frodas.  Aegir, Dag, Kraftur, Järn och Lusifer.

Kattungarna växer så det knackar, snart springer de omkring och busar.
 Tur att de bara är 3 st.

Àfangi äter inte så bra efter han fått träffa sina ston. Han får gå här hemma på gården i olika gräshagar tillsvidare.

Lena Emmoth duktig fotograf som för det mesta passar
på att fota hästar på Solvalla stannade och tog några
bilder på  Áfangi
Foto Lena Emmoth


SM för islandshästar drar igång  nästa vecka i Borlänge. Första året på 6 år som vi inte har någon häst med och tävlar. Lite tråkigt för oss förståss men det har varit så få kvaltävlingar här norröver, så många ryttare här i norra Sverige har nog inte kunnat/hunnit tävla och kvala.

I våras när jag red ut med Àfangi upp på berget, så trampade han av sig en sko och en stor bit av hovväggen följde med. Sedan dess har vi haft problem med att få skon att sitta bra. Vi har först lånat lite Vettec superfast av en granne och fått skapa en hovvägg där det saknats.

Jag beställde mer till vår skoning, men det hann naturligtvis inte komma fram, så nu har han tappat samma sko igen när han rullat runt i sin hage.

En efterforskning av vart materialet tagit vägen, så visade det sig att försäljaren skickat det den 15 juni men att det inte ännu kommit fram. Är det postnord igen ?? kan man undra eller glömde försäljaren att skicka.

Jaja så kan det gå och nu är en ny beställning på väg.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar