Summa sidvisningar

22 mars 2017

Saxen o Wilma

Vi har Járnsaxa hemma igen och Wilma ska återigen få försöka göra en repris av 2014 års tävlande. Vi får se hur långt det håller. De passar så bra ihop Saxen & Wilma.

Mitt ryggskott sitter i ännu men jag känner mig på bättringsvägen. Lite sned och krokig är jag ännu fast det gör inte lika ont hela tiden nu.

Under veckan har några grupper ridit på ovalbanan och de andra har haft markarbete. Dagarna är varma men det har inte varit speciellt soligt denna vecka utan snarare lätt snöfall som pudrat marken ovanför den gamla snön.

Vår gruvgranne Aitik har haft möte med byborna runt omkring gruvan. De har sagt att man får betalt för sin fastighet likasom i Malmberget eller så får man nyckel mot nyckel.

Dvs vi tar våra hästar och bohag och flyttar in på ett nytt lämpligt ställe närmare Gällivare innan år 2020.

Nu under helgen som kommer har föreningen Draugur en ridkurs med mig som instruktör. Det är 4 st privata ridpass med start kl 10,00 på lördag.

Någon  (Ann Älgamo )kommer att försälja våfflor med glass och sylt under lördagen, förtjänsten går till islandhästföreningen. Jag som LCHFar måste nog falla till föga för våfflorna den dagen.

Wilma som ridit och tävlat med Jarnsaxa förut har nu för 2a gången ridit Saxen på mycket länge. Det är nog över 1 år sedan som hon ridit på henne sist.  Här kommer en liten filmsnutt från dagens träning.
1 kommentar: