Summa sidvisningar

12 januari 2015

Kylan är här

Idag har vi haft kallt ner mot -39 grader vissa stunder. Det har under dagen pendlat mellan -35 och 39 grader.

Vi har fönster med bara 2 glas, i huset så kring dem är det alltid kallare än i övriga huset. Mellan +3 grader till +13. Men vad kan man vänta sig i ett hus från mitten av 1800 talet som inte har isolerats på utsidan på årtionden.Kylan ska nog hålla i sig minst till onsdag sägs det. Allt blir lite jobbigare när det är så kallt.

Ikväll utlöste jordfelsbrytaren ute i stallet. Efter en lång stunds sökande och utdragande av vissa elkablar och skarvar fick vi fram att det var lysrören i stalltaket som troligtvis fått någon sorts kortslutning ?? vi får kolla det bättre imorgon när det är ljust och förhoppningsvis lite varmare.Det var tänkt att de som kände för att träna till vårt tolktävling som är den 27 februari, skulle ha gjort detta idag. Men när det var så himla kallt så kom det ju givetvis ingen.
I stohagen skulle man kunna tro att vi har några bävrar som härjar. Någon av stona gnager och gnager på våra staketstolpar så minst 2 av dem är helt utav. Vi har fått laga dem provisoriskt och måste repa hela den hagen nu till sommaren. Det blir att byta nästan alla stolpar.

Nu får vi bara hoppas att våra provisoriska lagningar håller så länge som möjligt. Ja i allafall under tiden det är så här kallt så får vi försöka fixa det bättre när det är varmare


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar