Summa sidvisningar

8 januari 2015

Januari blues

Januari är en mörk månad men ibland kan man skönja solen långt långt därborta. Dagarna är korta och vill man rida ut i naturen får man skynda för att hinna tillbaka medan de få ljusa timmarna vägleder en.

Isabelle Endmyhr är här och jobbar några timmar i veckan. Denna gång får hon ta och rida till Leikur.

 Hästar tränas hela dagarna. Alla är olika och i olika åldrar. Denna gigantiska islandshäst heter Bergelmir och kallas för Elmer. Han är 4 år i år  och har börjat ridas in i höstas. Nu ska han fortsätta sin utbildning under våren.

För att hålla reda på hur mycket och vilka hästar som rids och tränas varje dag har vi gjort upp ett schema. Då kan vi lättare se vilka som behöver ridas mer och vilka som behöver ridas/longeras/tränas mindre.
Har man många hästar på en gård går det mycket höbollar. Här kommer ett lass
med just höbollarHär tippar chaffisen ett av lassen med bollar på gården. Det går åt en hel massa ton varje år ca 90 ton närmare bestämt.


                         


     

  Några saluhästar har vi här på                                                                                                                   gården bla en stor brun valack  ca 142-144 cm.
 Stora flotta gångarter film och bilder kommer inom kort.
Han har bra stam och är väl utbildad av A-instruktör och C-tränare för
Islandshäst. Född 2009. Ni som har facebook och är medlemmar i Galgbacken kan där se en liten enklare filmsnutt på hästen. Mer kommer en soliga dag då vi har bättre ljus.


UMD ridning har vi på SÖNDAG kl:  11 och där finns 3 platser kvar i skrivandets stund. Anmäl om du har UMD kort och känner för att rida under helgen. Fullbokat

På lördag har vi en tur ut i skogen  och på söndag har vi som har hästarna här på gården lite hoppträning och markarbete.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar