Summa sidvisningar

11 maj 2014

En lyckad tävlingshelg

Vår grannklubb i islandshästvärlden (Midur) har haft tävlingar under helgen. Det visade sig bli en jättelyckad helg för vår förening Bifrosts tävlande ekipage.

I alla grenar vad jag minns där Bifrostare var med var det någon från vår förening som vann förutom den där Demantur/Pekkari ekipaget vann i 4-gång senior Sylvia Huuva (Midur) vann passgrenarna och femgång. Jag kan minnas fel nu i skrivandets stund men iallafall var de flesta tävlingsgrenar vunna av någon från Kiruna/Gällivare området.

Jessica Lundberg red med 2 hästar Odinn från Galgbacken hennes 8 åriga valack som hon nästan lyckades kvala in sig på SM med i tölt. Hon fick poäng 5.83 och här ska man ha 5.90 för att få vara med., men i 4-gången lyckades hon bättre och fick poäng  allt mellan 6.6 -6,0 slutpoängen blev 6,2 och för att ta sig till SM behövdes 6,0 så här är hon klar.
Midurs ordförande Katarina Lindgren delar ut pris åt
Jessica för bästa ryttare med harmonisk ridning

Jarngrima/Jessica
Nu får vi hoppas att hon lyckas även i tölten också. Hon red också med det 6-åriga stoet Járngrima från Galgbacken och red så bra att hon kvalade sig till A-klass (försteget till att få chansen att ta sig till vidare till SM)

Jessica fick även domarnas pris för bästa ryttare med god och harmonisk ridning i mjuk harmoni med sina bägge hästar. Hon rider på ett mjukt och fint sätt, var domarnas kommentarer.

Jessica Lundberg vann också en cykel på utlottning !!!

Ebba Olofsson red på sin första tävling och blev bla 2a i töltfinalen för ungdomar grenen heter T5 och är valfritt tempo tölt och sedan ska man byta varv och visa steglängdsökningar. Hennes poäng var någonstans mellan 5,0 - 5,5 på finaldagen som var bästa dagen för henne. Idi hade lite spännd rygg på eftermiddagen och det lyckades inte lika bra i 4-gångsfinalen för Ebba och Idi. Men det är bara  att komma igen


I skrivandets stund kan jag nämna Vilma Oscarsson som red med sin häst phytur vann B-finalen i 4-gång och tog sig in i A-final där hon blev placerad 2a el var det 3-a iallfall en bra uppridning från B-finalen.

Sedan fanns det jättemånga duktiga ungdomar med fina hästar och vuxna med för den delen som red bra, jag räknar inte upp fler eftersom jag är så hemskt trött nu och minns inte allting så bra.

Vädret under lördagen var ingen höjdare men på söndag kom solen fram under vissa stunder och det blev varmt.

Vi har fotat många bilder under helgen och filmat lite också. Under dagarna kommer det ut bilder och filmer troligtvis men här kommer några
Sofie red med sin Bassi


Odinn töltar på rakt in med SM poäng

Jessica vann en cykel sponsrad från Biltema

Jennifer travade på med Halastjarna

Linn blev överlycklig över första placering i finalen med Kristall


Wilma
jzk

Domarna går ut och applåderar åt Jessica och Odinns ridning

Kristin är glad. Red A-final med Tyr 

Ebba red med Idi från Börön
Ibland fick man ha många tröjjor på sig under helgenInga kommentarer:

Skicka en kommentar