Summa sidvisningar

27 maj 2014

Avmaskningsdags


Nu ska vi avmaska hästar.  I några av våra hagar ska vi  under dagen köra en avmasknings kur på hästarna. Det är bla Frey, Freya Mestur och de andra som är 2 år och yngre + några tillIgår var Karin Åberg här med sadlar/träns/ bett och annat till olika hästar. 5 sadlar köptes av olika personer och lite annat smått och gott.

Här på gården är det förkylt. Ont i halsen, hosta och feber har flera av oss som hänger här på Galgbacken.


Denna vecka måndag-onsdag har vi 3 praktikanter här. Miranda Karlsson, Wilma Oskarsson, Nadja Leonardsson. De får se hur det går till på en hästgård. Allt jobb med mockning, vattning och övrigt som ska göras på en gård.

Nu tar vi bla ut Galgbackens hästar så de får beta en stund varje dag innan vi släpper ut dem på bete. Några hästar har vi redan släppt ut. Men de får nog stöd matas lite ännu skulle jag tro.

Nu hoppas vi att värmen kommer tillbaka så allt blir varmt skönt och grönt igen. Igår morse hade vi bara 0 grader och någon hade sett snöflingor tidigit på morgonen.

Nere på Bärby är Ragnarök och ska tränas inför en ev avelsvisning på Vången i sommar. Ragnarök har en bra bakstam med både Nagli från Thufu och Klaengur fra Skalakoti som pappa och morfar.

   Hon är 4-gångare så det är klart att en sån får inte lika höga poäng som en 5-gångare men det får man ju tänka på när man tittar på hästars bedömning. Det blir Eyvi som ska visa RR i såna fall.
Det blir spännande med flera hästar från Gällivaretrakten på avelsvisningen och även på själva SM för islandshästar.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar