Summa sidvisningar

25 maj 2014

Finaldag hos Vindur

Idag var det sämre väder mycket sämre väder. Under kvälls och nattkvisten brakade åskan lös och sedan kom regnet. Det regnade och blåste kallt den större delen av dagen.

Nu har vi precis kommit hem från tävlingen i Ragvaldsträsk. Sofie Kangas med Bassi från Kambo vann T3 ungdom (fipo tölten) med poäng 5,27 el något sådant

Ebba Olofsson blev 4a i samma gren. Idi ville inte riktigt lyda och drog på i galoppen så Ebba tappade lite av kontrollen.

Wilma Oscarsson Mäki red med Thytur och blev 3a i samma gren, han fick också fel galopp och drog iväg när en annan häst blev rädd och stack. Men allt löste och de duktiga ryttarna fick snabbt kontroll på sina hästar igen.

Ronette Roshag med Leikur red bra i både T8 ochV5 de lätta klasserna  och speciellt i V5 fick hon bra trav och skritt, men Leikur tog rätt galopp flera gånger på galoppvarvet men Ronette blev osäker och bröt av under galoppen vilket resulterade i att hon nollade galoppen. Men det är bara att komma igen...

Såna saker händer och det är sånt man lär sig av De allra flesta har ridit i fel galopp någongång eller gjort något annat tokigt på ovalbanan.

Maria Nilsson red med sin skäckiga hingst och fick höga poäng i finalen i .V5 lätt tölt senior. Ekipaget fick något kring  5.92 eller något sådant.


I övrigt har jag just nu lite dålig koll på övriga resultat. Idag filmde och fotade vi inte så mycket pga av det dåliga vädret.

På islandshästtävlingar så är de viktiga poängen de man får på UTTAGNINGSDAGEN de är de poängen som räknas om man ska kvala upp sig i högre klasser el om man ska försöka ta sig till SM. De poängen man får på finalen är som grädde på moset. En liten chans att förbättra sina tidigare poäng och att få rida ihop med flera på banan. Det är roligt att rida final och man får en extra adrenalin kick av att vara flera på banan och få höra alla poängen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar