Summa sidvisningar

17 mars 2014

Flight MH370

Veckans snackis verkar vara:  Vad har hänt med flight MH 370 ?

Det man vet med säkerhet är att planet lyfte från Malaysias huvudstad Kuala Lumpur den 8 mars och var på väg till Kina. Där skulle planet landa i Peking. Resan är ganska lång så det finns/fanns mycket bränsle i planet.

Först trodde alla att planet har störtat på sin väg och att vrakdelar skulle kunna hittas mellan Vietnamn och Malaysia någonstans i sydkinesiska sjön.

Men efter ett stort sök pådrag har man fortfarande inte hittat något som tyder på att planet har kraschat någonstans. Istället spekulerar man nu i om det kan ha kapats vilket kan verka ganska troligt eftersom all radiokontakt och satellitkontakt har stängts av på planet precis när det befann sig i sk radioskugga. Enligt expertis säger de att detta kan man bara göra om man vet exakt var det finns såna platser där satelliter bland annat kan få kontakt med planet.En annan expert på området menade tidigare i veckan att det kan ha blivit något fel på styrsystemet. Han säger att styrsystemet kan larma om att man ex flyger för högt (fast man eg kör för lågt) och följden blir att piloterna då styr planet felaktigt och planet flyger plötsligt alldeles för lågt och då bryts vingarna av och planet vänder sig i luften och exploderar. Det kan vara ett sånt fall menar han eftersom man såg att planet plötsligt vände på någon satellitbild el radarskärm.

Ja nu väntar hela världen med spänning på vad som har hänt. Det måste vara fruktansvärt hemskt för de som har anhöriga ombord. Fast vi får väl alla hoppas att planet hittas helt på någon ö och att alla människorna lever ännu. Så länge det finns liv finns det hopp som det heter.Allt påminner lite om TV serien LOST om ni har sett den ? När den gick för några år sedan var jag en av de trogna tittarna och jag fick en liten påminnelse om serien när jag hörde att man inte hittat planet och inte heller trodde att det störtat längre.

Vi kan bara konstatera hitills att än är Fligth MH370 spårlöst borta med alla ombord.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar