Summa sidvisningar

12 mars 2014

Árdis & Odda

Presentation av största och minsta hästen på gården.

Árdis från Hugsnäset är född 1996 och ägs av Johanna Sundling.  Johanna köpte hästen i maj 2013. Árdis har haft ett föl som föddes 2011. Hon är den största hästen på gården och mäter säkerligen mellan 145-150. Hon är ett svart 4-gångssto som reds in sent av sin förra ägare.


Bästa gångarten är tölt och galopp.  Johanna rider flitigt med Árdis och följer med oss på tur ibland. Hon går här i en hage på lösdrift tillsammans med andra ston. Hon och Odda som är minst i hagen är bästa kompisarna. De är låga i rang och håller sig mest för sig själva.

Àrdis är snäll och lättsam i all hantering. Àrdis kan vara lite stark och envis att rida på.Odda fra Pjotanda är född 1998 och är minsta hästen på gården. Den lilla lilla hästen var köpt till Tjalve som skulle få en egen liten ridhäst. Men det visade sig att den var för pigg och hade för stora rörelser i trav. Det blev lite för svårt för Tjalve att rida på henne så jag tog över och började rida/tävla henne mer och mer. Hon är en skoj och pigg 5-gångs häst.  Vi köpte Odda osedd med ett föl i magen. Fölet var Arngrim Bärsärk. Odda har haft flera föl tidigare också.  

Odda har tyvärr eksem men klarar sig bra om man smörjer in henne när det är som mest med insekter. Vissa knottiga kvällar och nätter får hon ha eksemtäcke på sig eller tas in under natten.

Nu hinner jag inte riktigt med Odda längre då vi har så många yngre hästar som måste tränas och ridas på.  Odda rids mer sporadiskt och vi får se om hon ska betäckas till sommaren.


Odda är enligt mig den bästa hästen på gården. Roligast att rida, full av energi. Visst har hon sina brister också som man skulle behöva rätta  till, men tom den allra klarast lysande stjärnan på vår himmel har nog sina fläckar med. Så vad gör det ? eller hur  ; - )


)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar