Heid & Saga

Här presenterar vi två saluhästar som vi har på vår gård

Det är först ut Saga från Kambo född 2006.  Hennes pappa heter Fannar fra Audholtshjáleigu och mamman heter Tibra från Kavelbro hon är ett stort svart flott sto efter Flipi från Österåker. Denna dam har en bra stam för den avelsintresserade. Hon har ett fått ett fint föl som vi har här på gården om någon vill se på hennes avkomma. 
Gudinnan Saga





Fannar






Saga används ibland i vår ridskola och på våra ridläger. Hon hoppar hinder, hon badar och simmar, hon är lätt att lasta.  Hon rör sig bra med extra för tölt och galopp. Traven är stor och rumslig.
Saga är omkring 1,40 hög och har fin exteriör. Hon passar till ungdomsryttare som vill satsa på tävling el som lyxridhäst.  Saga betyder just saga, berättelse samt är ett namn på en av de fornnordiska gudinnorna.


Flipi




Aegir fra Litlalandi



Heid från Galgbacken är född 2012. Ett stort skimmelsto som just nu ännu är svart och bara blivit avblekt i ansiktet. Mycket man och mycket gång har detta sto.

 Hennes mamma är vårt fina sto Snaedis fra Mosfellsbae ett stambokfört sto med 1:a klass för exteriör. Snaedis pappa är den fina Aegir fra Litlalandi. Heids pappa heter Reynir fra Holhusum som har flerfaldiga medaljer bla Nordisk mästare i Tölt

Det ska bli spännande att se hur det kommer att gå för denna lilla tös: Heid från Galgbacken.

Heid heter egentligen Heida på pappret hon fick inte heta Heid. Heid är en häxa i nordisk mytologi. Heid dödades och föddes om 3 ggr under olika namn bla Angerboda





Häxan Heid rider på en varg

Reynir fra Hólshusúm




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag skäms än idag !

Snoppstenar !

Nuortikon Marja