Summa sidvisningar

26 februari 2014

Brenna & Freja

Dags igen för 2 hästar att presenteras här på bloggen. Nu är turen kommen till Brenna från Kambo och Freja från Galgbacken.

Brenna är född 2006 rödblack med bra bakstam Fannar är pappa och mamma är 1:a klass stoet Byssa fra Kirjubae (efter Trostan fra Kjartanstödum). Brenna har stora och rumsliga gångarter tölt med stor aktion och olika tempon. Hon är en pigg och framåt häst som älskar att hoppa hinder. Brenna är med på allt och är arbetsvillig och kul att rida på.
Fannar Brennas pappa


Brenna betyder bränd allstå färgen brandgul/brändfärgad  eld


Hon är lättsam i all hantering såsom att lastas, skos mm. Hon är dessutom orädd och stabil. Hon passar den lite mer erfarne ryttaren, som ev vill ha en rolig lyxridhäst att kursa med eller den som vill tävla. Hon finns till salu om passande köpare dyker upp.

Brenna


Freja från Galgbacken föddes 2013. Hennes pappa är Frakkur fra Mýnesi , 9.0 för tölt, galopp och spirit, 8,5 för trav och det endast som 5 åring. Farfarn  heter Gustur fra Hóli  och mamman är vårt sto Náma fra Rödli. På pappans sida har Freja flera duktiga tävlingshästar bla Jupiter fra Egilsstadabae och Nebbi fra Efri-Gegnishólum.


 Freja är en av de livligaste hästarna vi har för tillfället och vi har nog aldrig haft ett föl som är så livligt och påhittig som hon. Hon kan ta sig ur hagen och kuta omkring på ovalbanan som det passar henne. Hon tar sig sedan tillbaka besviken att hon inte fått med sig de andra. Hon försöker visa dem hur enkelt det är att krypa mellan trådarna men de har inte fattat vinken.Hon hoppar och studsar och tar sig ibland till ingången i hagen fast från fel sida. Hon lyfter bort klämmorna till batteriet så att elströmmen i grinden är verkningslös. Men ändå fattar inte kompisarna inne i hagen att det kan vara fritt fram. Hon är en mycket personlig och rolig häst.Nu verkar det som tur är att hon ledsnat på att försöka få ut de andra. Det har gått några veckor, då hon nu inte tagit sig ut. Kanske hon har fått sig en rejäl strömkyss av trådarna. Vi får bara hoppas.

Freja heter så efter gudinnan Freja.

En filmsnutt från sommaren 2013 när Freja sjön Janis. För er som inte sett detta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar