Summa sidvisningar

29 januari 2014

Litla-Tindra och Hrefna

Vi kommer att presentera alla hästarna här på Galgbacken med en liten filmsnutt. Tanken är att hästarna ska filmas och så kommer det att läggas ut 2 hästar åt gången med jämna mellanrum.

Först ut är Litla-Tindra från Rimbo Ekeby. Hon är till salu och är 15 år gammal.  Ett 5-gångssto som de allra flesta kan rida på och tycker om. Hon är ca 135 cm hög. Lättsam i all hantering och under saluhästsidan finns ytterligare en film på henne som gjordes i höstas. Nu passade vi på när det blivit varmare att filma och rida lite igen. Litla-Tindra brukar vi använda i vår ridskola och där funkar hon mycket bra.

Tindra har en pappa som var silversvart och detta innebär att hon möjligen kan bära på den genen och ge silverföl för den som är intresserade av avel. Eftersom hon är skimmel är det omöjligt att säga.Nästa film som gjordes idag handlar om Hrefna från Kambo hon är född 2005 men så lite riden tidigare att hon ännu är i utbildningsstadium. Hon är stor svart och supersnygg ! Mycket man och en enorm utstrålning.
Hennes pappa finns i Tyskland och heter Dökkvi fra Mosfelli. Han har en superbedömning med 9,5 och 9,0 för alla gångarter. Hennes mamma är efter hingsten Flipi från Österåker. Hrefna har därför en spännande stam som vi kommer att avla på. Hon har här på gården en vacker avkomma som heter Kolskeggur från Kambo.

Hrefna betyder korp och Litla- Tindra betyder lilla-Glänsande (el skimrande)

Vi tackar Gun-May Romar för att ha fått köpa flera av hennes fina uppfödningar: 
Hästarna från Kambo gård !


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar