Summa sidvisningar

2 februari 2014

Náma & Draumsyn

På gården har det tränats med olika ekipage till tolktävlingen senare i februari. Folk har ramlat, släpats och tider har klockats. Det finns ett favorittippat lag här redan som har svårslagen tid. Men men jag skvallrar inte ännu vilka de är. (Jag kan ju ha fel)


Här presenteras 2 ridskolehästar. Den första ut är Draumsyn från Riiby gård. Hon föddes 2003 och är ett normalstort islandshäst sto som köptes till ridskolan år 2011 i januari

Mamman heter Bothildur från Kobbonäs och pappan är Dugur från Minniborg. Draumsyn är svenskfödd och uppvuxen i mellan Sverige. Hon kan vara en ganska envis häst. Men har lätt för alla 4-gångarter och kan ridas av både vana och ovanan ryttare.

Draumsyn betyder Drömsyn.Náma fra Rödi  är född på Island 2001. Hon kom till Sverige strax före hon skulle fylla 1 år och vi köpte henne som 1-åring av Ros-Marie Hag. Hon har haft flera föl och har färgen silversvart skäck. Náma är snäll och anpassar sig efter ryttaren. Är ryttaren rädd och ovan kan Náma vara perfekt och om ryttaren är lite duktigare så kan hon vara en framåt och pigg häst. Hon är orädd och går över stock och sten precis överallt.

I somras föddes hennes senaste föl och vi har inte hunnit rida med henne speciellt mycket efter det. Hon kommer nu att sättas in i vårens ridskola och troligen betäckas igen i sommar. Vi har upptäckt att hon ger MYCKET fina föl med alla olika hingstar som vi valt till henne. Hon är ett kanon avelssto !

Tanken är att Ronette ska få tävla med Náma detta år. Vi får se hur det går när de tränar tillsammans.

Náma betyder passande nog GRUVA ! (en riktig guldgruva)
När vi rider omkring på dagarna har vi stora ridoveraller och skoterskor. Någon tycker vi ser ut som isländska bönder.  Fast det är ju klart skillnaden är väl inte speciellt stor.

Nu till veckan kommer vi att ha flera praktikanter här hos oss. Vi ska försöka hålla upp våra ridvägar i skogen och ev trampa oss lite nya vägar.

Kristina med hästen Furda ska prova att flytta närmare sitt hem. Hon bor på Folkets Park och kommer att se hur det funkar att stå hos Katarina Lundqvist i Småstallen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar