Summa sidvisningar

22 januari 2014

Four paws


De här kalla dagarna som varit har jag tillbringat mycket av tiden på internet. Det finns mycket att fundera över där ute. Det finns en organisation som heter four paws som sysslar med att ta hand om djur som far illa.
Googla gärna på dem så får ni se. Finns även filmer på bla youtubeDet som fick mig att reagera och fundera  var de  (dansande)  björnarna och de som hålls i små små burar vid restauranger  som folk tämjer och visar upp för pengar och som om inte det vore nog, så är deras miserabla livsförhållanden under all kritik.Björnarna hålls kedjade med ringar fast i munnen. De flesta av björnarna som visades på filmen hade stora bitar borta från läpparna då de slitit sig loss.Någon hade en stor björn fastknuten bakom sitt hus. Där satt den bland gamla sopor, brädbitar och lera på en yta som kanske var 1,5 meter bred och med en kedja som var ca 1 meter. Den stackars björnen hade grävt sig en stor grop där den sökte skydd. Människan som hade den i fångenskap matade den med bla potatis och öl. De hade med sig en högrep som de kunde sticka björnen med om det behövdes

.

Här nedan finns en länk till en av filmerna men det finns massor för den som söker.

http://www.youtube.com/watch?v=0XZtOA4FJmw

Organisationen four paws jobbar inte bara med björnar utan verkar hålla på med en hel del andra djur både tamdjur och vilda djur.

Det är klart att så länge det finns folk som betalar för att se dansade björnar och djur i små små burar, så är det nog svårt att komma tillrätta med sådana här problem. Men vad jag förstår så ägnar sig organisationen åt att påverka regeringarna i länderna där bla restaurang och dansande  björnar finns. Ukraina, Serbien, Kosvo mfl länder.
Tyvärr verkar det inte vara speciellt ovanligt i vissa länder där man haft som tradition att visa upp björnar i fångenskap.

Man kan undra hur folk kan vara så grymma mot andra levande varelser, såklart både djur och människor..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar