Summa sidvisningar

6 februari 2013

Påverkar hästens namn hur den blir sedan ?För första gången på länge.... har solen synats och det har inte snöat !  Ridbanan är skottad och snöhögarna runt den är som en gigantisk mur.

Diva var duktig idag och löd ryttaren utan större problem. Arngrim Bärsärk fick komma in och ha bett i munnen en stund och mumsa på lite havre.

Hindermaterialet kom med lastbil idag och på söndag kan vi använda det till vår hoppning. På fredag kväll kommer vi att vara bakom Sjöparksskolans gymnastiksal för att folk ska få prova på att rida. Kom gärna och prova. Vi är där från klockan 18.00 och ca 1 timme framöver.

Jag har hört en gammal skröna om att man ska ta sig en funderare innan man döper sina föl. Att namnet kan påverka hästen ( hur den blir i framtiden.)

Vår häst SKRIDA har hamnat under ett snöskred någon gång och är livrädd när det rasar från träd och tak. Hennes namn betyder just SNÖSKRED Ragnarök som betyder världens undergång är en häst som ofta tar sig ur hagen och är ganska vild att rida. En framåt och pigg häst en riktig Ragnarök.Arngrim Bärsärk är den tuffe i hagen som bråkar och har sig med de andra unga killarna. Han vill vara den som bestämmer men sätts på plats av lugne ledaren Tyr.


Bergelmir är en jätte i forn nordisk mytologi. Vår egen Bergelmir är gigantisk han bara växer och växer. Han är 2 år i sommar och är lika stor som de största hästarna på gården.Pvermodska betyder tväremotskan och hon föddes först förra sommaren fast hon var beräknad bland de sista fölen. Hon brydde sig inte nämnvärt i sin mamma och har alltid varit väldigt egensinnad och lite mot strömmen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar