Summa sidvisningar

30 juni 2012

Ridlägret slut och Matteus ur sin arrest

Ridlägret avslutades igår och gänget Vargarna utgick av olika skäl. De blev funktionärer istället.Men det segrande laget var Islandshäst är bäst från början ledde Ghostriders länge men i en rafflande säckhoppning, tog det segrande laget och knep flera poäng.

Men de bägge lagen var inte nöjda ändå utan ville tävla mer och då blev det oavgjort för islandshäst är bäst laget vann på att skritta så SAAKTA som möjligt i en gren och Ghostriders vann på att skritt så fort som de bara kunde utan att det skulle bli tölt.

Matteus har äntligen fått åka till sina polare som går på bete i Puoltikasvaara. Där är han nu med unghingstarna och även Tyr och Vinur kom dit efter några veckors bete i Skaulo.

Bergelmir=Elmer, Arngrim bärsärk=Arne, Vinur,Kolskeggur,Tyr
i samspråk med varandra

Vinur fotograferad av Linn Orrmalm. Fotot hittade jag på Malin Johanssons
Facebook.
När Matteus kom från Södra sverige placerade vi honom i en liten karantän hage, då vi upptäckte några små mystiska hårlösa fläckar. Kanske någon svampinfektion tänkte vi ? och isolerade honom för säkerhetsskull. Men efter koll med platsen där han stått och de inte hade något sådant på gång samt provtagning så förklarades Vinur helt OK och kan nu gå med de andra hästarna. Förmodligen bett av knott eller avskavning av grimman, så enkelt var det med det.

Matteus trivs att äntligen ha fått träffa pojkgänget
Färgbilderna har Kristin Widmark fotat och de har jag knyckt från hennes facebook.
Lisa Karlsson
bilden från FB
Ronja Näckstam
bilden från FB


Jessica Lundberg
Lisa, Ronja och Jessica har hjälpt till här under ridläger veckorna. Nu är Lisa ledig för sommaren och Ronja jobbar på Vassarahem, men Jessica kommer tillbaka.

Kerstin och Andreas flyttar med sina 3 hästar till Purnuvaara. Där de byggt ett litet hus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar