Summa sidvisningar

1 juli 2012

Vad ska fölen heta ?

Vi har just nu 2 st stoföl som vi inte vet vad de ska heta. Den ena den som Vera och Reynir har ihop. Den lilla bruna med stjärn har vi troligen ett namn till. Det namnet får ni höra senare.

Det är Terna och Fannars föl. Det svarta stoet med de långa benen som vi ännu inte har något namn till. Ternas tidigare föl heter Nattrun, Jarnsaxa, Jarnvilja, Bergelmir, Hel. De kursiva namnen har vi fött upp. (Jarnsaxa, bergelmir är jättar i mytologin och Hel är Lokes dotter som härskar i underjorden)

Vi försöker att döpa fölen till namn från den fornnordiska mytologin. Islandshästar kan inte heta vad som helst. Det finns vissa regler man måste följa. Det ska vara en kändis/ett isländskt namn/ eller ett gudanamn/ eller en företeelse som finns tex Ragnarök eller snöstrom osv. Namnet kan också vara hur hästen ser ut eller vad den har för egenskaper.

Ni som har bra förslag på namn kan maila dem till oss och tycker vi att namnet passar,  och ert namnförslag vinner. Döper vi fölet till det namnet.

1 kommentar:

 1. Atla - eller Fala - Trollkvinna
  Gna - Hon är Friggs budbärerska och hästen Hofvarpner tar henne genom luft och över vatten för att förmedla budskap mellan de olika världarna.
  Lin - Hon vakar över dem som Frigg önskar skydda från faror.
  Lofn - Hon är vänlig och vill alla väl. Då andra vill förbjuda äktenskap mellan ett älskande par är det Lofn som kan upphäva dessa.
  Sif - Hon har gyllene hår och är den vackraste av kvinnor. Hon är tyst och tillbakadragen, men har många älskare. Tor är hennes make och Ull är hennes son.
  Sigyn - Hon är hustru åt den nyckfulle Loke och tillsammans har de sonen Narfe. Sigyn är van vid sin makes upptåg och står hursomhelst alltid trogen vid hans sida.
  Sjöfn - Hon väcker åtrå kan tända den kroppsliga lusten hos både män och kvinnor.
  Skade - I fjällen trivs hon bäst och som skidåkerska och pilbågeskytt är hon svår att slå. Skade är dotter till jätten Tjatse och Njord är hennes make. Dock lever de åtskilda eftersom de båda är fästa vid sina egna hem, men vantrivs i varandras.
  Snotra - Omdöme och en elegant utstrålning står Snotra för. Det är från henne allt vad klokskap härstammar ifrån.
  Bestla - Jättinna som är moder till gudarna Oden, Vile och Ve.
  Röskva - Människoflicka som är syster till Tjalve. Hon och Tjalve fick bli tjänare åt Tor efter att Tjalve gjort en av gudens bockar halt.

  Några förslag :o)
  Röskva tyckte jag var nästan finast.

  SvaraRadera