Summa sidvisningar

23 april 2012

lösdriftplatser och stallplatser på Galgbacken

Jag får ofta frågor om vi har platser för hästar här på Galgbacken. Just nu har vi fullbelagt och ev kan det finnas platser till hösten. De hästar som redan står på gården och säljs har givetvis förtur och större chans att få plats på gården än helt främmande hästar som vill ha plats. De hästar som står på gården har ju redan sin flock och det blir minsta problem.

Hyran för lösdrift är 1500:-/mån (gäller under 12 mån) så även om någon tar bort sina hästar på sommar bete så ska sommarmånaderna betalas. Man har sin plats under HELA året. Hö och foderkostnaderna är utslagna på hela året och uppdelade för att det ska bli billigare per månad för hyresgästen. (Hyresgäster som stått här redan under 2011 har en hyra på 1250:-/mån 12 månader om året. Hästen får foder, vatten och daglig tillsyn samt mineralsten. Uppsägningstid är 2 månader.

Vad slipper jag göra som hyresgäst ? Du slipper komma ut till din häst varje dag. Den får vatten, matas och ses till varje dag. Du slipper den dagliga mockningen. Du slipper stiga upp varje morgon för att ta in och ut hästar eller ge dem mat, du slipper passa vissa fodringstider. Du slipper stiga upp mitt i natten när någon häst smitit för att fånga in dem, du slipper ordna med höleverantörer, transporter , snöskottning under vintern mm mm

Vad får jag göra ? du får rida och använda ridbana och longeringsvolt ( så länge inte Galgbacken själv har någon aktivitet där). Du får använda den lilla transporten gratis. Du får ta in och göra iordning din häst inför ridtur. Du får ha hästen i sjukbox om den blir sjuk. Du måste givetvis mocka och sopa efter din häst när du haft den inne i stallet av någon anledning. Du har för det mesta ridkompisar i olika åldrar och som rider på olika tider. Det finns roliga ridvägar i massor.

Alternativ finns också till boxplatser med daglig in och utsläpp, eller om man vill göra detta själv.


Övrigt finns under vår hemsida aktivitetsfliken och sen där under övriga arrangemang.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar