Strömlöst och - 41 grader


Ja nu på morgonen har vi ingen ström. Det är -41,4 grader ute och inget vatten fungerar heller när inte pumpen kan pumpa upp från brunnen. Vi eldar i vår vedspis men det känns ändå kallt här inne eftersom värmen inte kan pumpas runt i golvvärmen.

Hästarna har fått extra mycket mat, de som inte har fri tillgång. Några står inne i stallet och där är det faktiskt varmt och skönt. Vi har några som är rakade i bringan och några som är skadade.






Grannens hundar har varit borta i denna kyla i snart dagar. Den ena kom till rätta i natt (en liten jämthund) Den andra saknas ännu (gråhund). Den som hittades återfanns vid Stenbron mot Gällivare. HOppas den andra kommer till rätta idag annars är risken stor att den fryser ihjäl. Vi har mycket älg här i trakten och säkert fick hundarna upp ett spår efter dem.





Tur att bärbara datorn går på batterier. Härinne i huset känns det rätt kyligt nu också. Vi har bara 2 glasfönster och det drar minst sagt. med bara 7 grader varmt vid fönstren. Nej nu blir det på med tjocktröjjor och yllessockar

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag skäms än idag !

Snoppstenar !

Nuortikon Marja