HOVBESLAGSKURS

I GÅNGARTSKONING AV ISLANDSHÄSTAR med Michel Becker från stuteri Wiesenhof, Tyskland

11-12 december 2011 Dille Gård Naturbruksgymnasium

 Vilka möjligheter och begränsningar finns att påverka/hjälpa en gångartshäst med olika typer av skoning?

 Hur kan man genom att förändra hovens form hjälpa hästar med olika typer av exteriöra och gångartsmässiga förutsättningar?

Vilka begränsningar sätter exteriören, hur stor del av ett problem kan rättas till med rätt anpassad verkning och skoning och vad måste ryttaren själv rätta till med hjälp av sin ridning?

 Vad händer med den ”perfekta” hästen när den blir verkad och skodd på ett mindre lämpligt vis?




Detta är några av frågorna vi får svar på under kursen. Michel visar hur han arbetar med verkning och skoning av islandshästar med olika förutsättningar. Undervisningen varvar teori och demonstrationer av verkning och skoning, samt studier av hur rörelsemönstret förändras hos de hästar han arbetar med efter förändring av hovarnas
form.

Till vardags arbetar Michel sedan mer än tjugo år som hovslagare, beridare och ridinstruktör på det framgångsrika islandshäststuteriet Wiesenhof (www.der-wiesenhof.de) i södra Tyskland. Den här typen av hovbeslagskurs har han arbetat med i många år men detta blir första gången i Sverige. Missa inte tillfället att lära från en verklig Islandshästspecialist


Kursen vänder sig inte enbart till hovslagare, utan är lika intressant för dig som arbetar med att träna hästar, är ridinstruktör eller ”bara” en intresserad fritidsryttare.

Pris: 1800 kr per person , 1500 kr för deltagare på Dilles distanskurs i ridkonst.
Lunch och fika ingår.
Max: 25 deltagare

Kontakta Lena Fernlund för intresseanmälan!
lena.fernlund@zonline.se eller 070-6554343

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag skäms än idag !

Snoppstenar !

Nuortikon Marja