VECKANS HÄST Bending frá Sperdli



Föddes 1999 på island. Hennes pappa är den högt bedömde Nagli fra thufu som numera bor i Tyskland. Bending importerades dräktig till Sverige år 2008. Bending var inte tävlad på island när hon köptes och inte riden så hemskt mycket. Hon hade däremot fått några föl tidigare och pga av hennes stam samt fölet hon bar i magen så bestämde vi att vi skulle köpa henne.

Bending har däremot flera syskon som tävlar på hög nivå på island. Bending har tävlats i Sverige av Jessica Lundberg som även tagit med henne till sin skola Dille islandshästgymnasium. Under sommaren 2011, kommer Bending att åter betäckas. Jessica kommer även att tävla med Bending under sommaren/hösten 2011.


Bending är en pigg, rolig och känslig häst. Hon har lätt för tölt i olika tempon och hennes tempoväxlingar är bara bäst.

När Bending importerades var hon ganska känslig och skygg, mycket svår att fånga. Hon var rädd för nästan allting och hade en skada i svansroten. Hon hade förmodligen stått och tryckt svansen mot någon vägg under transporten. Dessutom hade hon pälsätare under den där första vårvintern som vi fick behandla henne för. Vi tvättade och tvättade och klippte en sk lusrand under manen på henne. Pälsätarna verkar ha försvunnit för de har hitills inte kommit tillbaka.

Bending är fux med ljus man,svans och med en strimbläs. Hon bär på den sk flaxgenen som ger fuxarna extra ljus man. Många kan tro att hon är silverfärgad men det är bra flaxgenen som lurar ögat.

Bending har några föl på island och här hemma i Sverige fölade hon på självaste midsommarnatten. Det blev ett vackert stoföl som fick namnet Ragnarök. I samma veva som Bending fölade så strök en stor björn omkring i byn strax utanför hästhagen. Men som tur var så lufsade den iväg inåt skogen istället för mot hästarna.

Namnet Bending=tecken , omen,beskrivning

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag skäms än idag !

Snoppstenar !

Nuortikon Marja