Summa sidvisningar

24 april 2011

VECKANS HÄST Heimdal

Det har kommit önskemål om att vi ska presentera gårdens alla hästar lite närmare här på bloggen.

Vi kommer att göra det 1 ggr/veckan och vi börjar nu med Heimdal.

Heimdal från Galgbacken är född 2007. Han fick sitt namn efter den gamla Asaguden Heimdal som enl sägnen vaktade regnbågsbron Bifrost som ledde till gudarnas boningar.Heimdals mamma är Náma frá Rödli ett silversvart skäcksto. Pappan till Heimdal är Bassi från Kambo. Mer info om deras stammar finns på hemsidan under Hem och sedan hästar för den som är intresserad.

När Heimdal redan var litet föl såg man tydligt att han var något alldeles speciellt. Han var så vacker och välrest. Åren gick och han gjorde inte mycket väsen av sig. Han var där i sin hage med de andra pojkarna och plockades bara in för att verkas/avmaskas eller vaccineras någongång då och då under åren.

Nu i våras har det blivit dags för att inrida honom. Han har fått longeras, tränas på stopp och start och haft en ryttare på ryggen i dagarna.

Inom en kort tid bör han vara så pass bra att man kan ge sig iväg ut och rida med honom. Han verkar vara en snäll och lättlärd häst. Han verkar också ha ganska mycket vilja och power men framtiden får väl utvisa vad som blir av honom.

Han är ca 138 i mankhöjd just nu skulle vi tro. Han ser ut liten i sin hage med sina ENORMA killkompisar som är ovanligt stora.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar