Summa sidvisningar

1 augusti 2010

Nya invånare på Galgbacken

På förmiddagen idag så gjorde Kerstin, Jessica och jag oss beredda för en långtur i skogen med GPSen. Vi har märkt ut olika roliga punkter och en färdväg genom skogen till Linaälven. Vi söker fortfarande en bra och lätt plats att ta sig över den mäktiga älven.

Helt plötsligt så hördes ett fasligt liv från hönsgården. En av hönorna har varit försvunnen i någon vecka och vi trodde nästan att räven tagit den. Men nu var hon tillbaka med 9 st kycklingar.

Alla i olika färger grå,gula,svarta,randiga,prickiga mm

När väl hönan och hennes ungar var inne i hönshuset igen så var det inte heller lätt. Ungarna är så små så de springer själva in och ut genom gallret. Följden blev att Mårten mfl fick jaga kycklingar runt gården. Vi hoppas att alla kom till rätta igen. Nu är de instängda bakom lås och bom. Men kycklingmamman grälade våldsamt med en annan höna som ligger och ruvar på 8 st ägg. Så troligen kommer vi att få 8 st kycklingar till inom kort. Bägge hönorna ville nämligen ha samma rede. DEt löste sig genom att vi flyttade äggen och hönan med kycklingarna fick ta det rede hon ville och den andra som ligger på äggen fick det nya redet istället

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar