Summa sidvisningar

4 augusti 2010

Arngrim Bärsärk träffar Hel

Fölstona har börjat att ridas lite försiktigt.
Oddas föl Arngrim Bärsärk och Ternas föl Hel är olika som natt och dag. Den ena är liten än så länge, fast han är ju yngre också förstås och den andra Hel är stor och hög med gummibollar under hovarna. Hon dansar fram i olika gångarter mest i trav.

Arngrim är mer försiktig och hoppar och leker lite mer eftertänksamt

Fler ägg har kläckts och nu har vi 4 nya kycklingar. Totalt födda denna vecka 13 st och fler ägg ruvas under hönan. Vi kan nog börja med försäljning av kycklingar snart.

Fölen är nu i samma hage och leker med varandra. Aron som betäck Terna går nu ännu tillsammans med Skjona som ska komma i brunst nästa vecka om hon inte är dräktig. Vi får se.

Imorgon ska vi hämta hem Vinur från betet. Han ska börja ridas igång. Några av hästarna ska flyttas till nya hagar Liikavaara. De får ridas på plats i Liikavaara tillsvidare. Glydra som Hanna Oscarsson har köpt och Evelinas häst Phytur har också kommit tillbaka till Galgbacken efter betet.

Här spikar,målar,sågar och bankar vi hela dagarna i stalldelen, sadelkammaren, sovstugan, Saras stuga mfl ställen.

Frakkur är anmäld till tävling i september. Det är Eidfaxis tävling. Det ska bli spännande att se hur han är i skick nu efter sin skada.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar