Summa sidvisningar

31 juli 2010

Juli månad är över

Juli månad är tillända och nu närmar sig hösten med stormsteg. Här på Galgbacken har vi hektiska dagar. Vi tömmer uthus för att göra sovstugor och troligtvis har vi snart också en blivande saloon här i byn.Vi rensar och städar och ska försöka hinna måla, bygga, sätta panel på ligghall, ha hingststation, rida hästar, bredda ridbanan
mm mm

Snaedis är fet som en späckad julgris och några hästar till. Vi får försöka att ta dem i grushagar lite då och då för att inte de ska bli fetare.

Träning och ridning är vad som gäller för fetknopparna. Åskoväder har vi haft under den senaste veckan lite då och då.

Hjortronen börjar bli mogna och på vissa ställen finns det riktigt gott om dem. Mer än det funnits på många många år verkar det somKonstigt väder i sommar. Varje dag kan det vara lite sol, lite regn eller mycket och lite eller mycket blåst och varmt som tusan ena stunden och kallt i nästa.

Den här sommaren har vi haft många besökande ridgäster från Holland av någon konstig anledning. Flera olika ridgäster har dykt upp och då har det visat sig att de är HolländareKonstigt att många personer från ett pyttelitet land hamnar just här hos oss denna sommar. Man kan undra om det är slumpen eller vad som gör att många Holländare vill till norra Sverige.

Aron efter Byssa från Kirkjuabae och Askur från Håkansgården betäcker här på gården.
Han har i dagarna betäckt Terna och förra veckan gammel Skjona.

Vi har några superfina hästar till salu som vi säljer åt en bekant. Det är hästar med toppstam för avel och tävling. Vågar påstå att de är/har bland de bästa avelsgenerna i landet just nu. De kommer att utannonseras efter hand men är någon intresserad redan nu finns en enklare presentation av hästarna att få redan nu.

Det finns ett gäng vilda kattungar här i byn. De blir nog svåra att fånga men jag ska göra ett gott försök så de slipper gå svältdöden till mötes.Skulle tro att det är den vilda trefärgade honkatten som ynglat av sig.

Är det någon som läser det här och skulle tänka sig att behöva ge ett litet hem till en liten kattunge vore det toppen.

Bara jag lyckas fånga dem så får vi väl se....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar